Koncertu cikls pirmsskolas vecuma bērniem «Patiešām maziņiem»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dāvja mamma

VSIA «Latvijas Koncerti» arī šajā sezonā aicina pirmsskolas vecuma bērnus uz koncertu ciklu «Patiešām maziņiem» Spīķeru koncertzālē svētdienās pl.11.00 un 13.00. Koncertus vadīs muzikoloģe Karina Bērziņa, portālu «Apollo» informēja Rinta Bružēvica, Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste.

Cikla pirmais koncerts «Alvas zaldātiņa sapnis» notiks 24.oktobrī, kad mazie klausītāji varēs iepazīties ar Alvas zaldātiņu, kurš sapņo sastapt skaistāko lelli un doties ar viņu tālā ceļojumā, iespējams pat uz Āfriku. Vispirms gan jānodzied lellei skaistākā serenāde un jāizdejo jautrākais kek-voks. Vēl jāieklausās brīnišķīgās pianistes Lienes Circenes spēlē un jāiepazīstas ar diviem skaistiem instrumentiem - flautu un arfu. Alvas zaldātiņa sapni uzburs mūziķi un Ēnu teātris.
Savukārt 28.novembrī notiks «Kaķu koncerts», kur mazie murrātāji gan dziedās, gan dejos, gan spēlēsies. «Kaķi ir tik dažādi: noslēpumaini un mīlīgi, noplukuši un uzpucēti», stāsta koncertu cikla producente Karina Bērziņa, «mūsu koncertā parādīsim kaķus ar savu raksturu un dzīvesstāstu, kas mūs gan izsmīdinās, gan, kas zina, ļaus notraukt no vaiga mazu asariņu. Bet kuram no mūzikas instrumentiem vislabāk piestāvētu atdarināt kaķi? Atbildi uzzināsim koncertā.»

«Kaķu koncertā» piedalīsies Evita Zālīte (soprāns), Baiba Berķe (mecosoprāns), Linda Leine (klavieres), Jānis Tretjuks (klarnete), vokālā ansambļa «Palāsītes» solisti un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi.

6.februārī «Pasakā par Sniegavīru» bērni varēs iejusties muzikālā ziemas ainā ar sniegpārsliņu deju un Sniegavīru. Šajā baltajā pasakā zaķēns mežā ezi sauks, sniegos ieputināts; jautrie slidotāji priecāsies par spoguļgludo ezera ledu, Ziemelis svinēs svētkus savā ledus pilī.
Šo ziemas ainu uzburs dziedātāji - Annija Putniņa un Agris Hartmanis, kā arī dejotāju un mūzikas instrumentu skaņas.

Koncertu cikls «Patiešām maziņiem» noslēgsies 20.martā ar koncertu «Nagla, tomāts, plūmīte un...» Karina Bērziņa stāsta: «Nagla, Tomāts un Plūmīte satikās pavisam nejauši. Sākumā visi trīs nebija īpaši draudzīgi, taču bija kāds iemesls, kas lika tiem turēties kopā. To atklāsim koncerta laikā.»

Koncertā piedalīsies vokālās grupas «Framest» dziedātāja Elīna Šmukste, kā arī Oskars Petrauskis (saksofons), Raimonds Petrauskis (klavieres) un Rihards Zaļupe (sitaminstrumenti).
Koncertos ar video strādās Jolanta Čakare.

Koncertu cikla «Patiešām maziņiem» abonementa cena 40 lati (ģimenes biļete četriem cilvēkiem uz visiem cikla koncertiem). Iespējams arī iegādāties biļeti uz atsevišķiem cikla koncertiem «Latvijas Koncertu» birojā Maskavas ielā 4. Sīkāka informācija 29 55 23 28 (Karina Bērziņa).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu