Aicina uzmanīties ar mazuļu foto ievietošanu internetā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Facebook» un tamlīdzīgos sociālajos tīklos ievietotas fotogrāfijas 80% bērnu, kas jaunāki par diviem gadiem, radot bažas par privātumu un pedofiliju, piektdien paziņoja Melburnā bāzētā interneta drošības kompānija AVG.

AVG veiktais pētījums liecina, ka desmit Rietumu valstīs vidēji 81% no bērniem ir atrodami internetā. Procentuāli vislielākie radītāji ir ASV - 92%, kam seko Jaunzēlande ar 91% un Austrālija un Kanāda ar 84%.

Trešdaļa bērnu internetā parādās jau dažu nedēļu vecumā, kamēr ceturtā daļa vēl pirms savas piedzimšanas - pirmsdzemdību skenējumos.

«Tā ir skurbinoša doma,» teica AVG izpilddirektors Pīters Kemerons. «Šodien lielākais vairums bērnu jau līdz divu gadu vecumam atrodami internetā - un viņu klātbūtne tur tiks būvēta visu viņu mūžu.»

«Tas nozīmē, ka vecākiem jābūt uzmanīgākiem attiecībā uz savos sociālā tīkla profilos uzstādītajiem drošības pasākumiem. Pretējā gadījumā savu bērnu fotogrāfijās jūs varat dalīties ne tikai ar saviem draugiem un ģimeni, bet ar visu interneta pasauli.»

AVG norāda, ka vecākiem vajadzētu ievērot stingrus drošības pasākumus pret identitātes zagļiem un neautorizētiem lietotājiem attiecībā uz savu bērnu fotogrāfijām, kas viņiem var sekot visu mūžu.

AVG pārstāvis Loids Borets norādīja, ka vecākiem būtu jānodrošinās, lai šajās fotogrāfijās viņi dalītos tikai ar savu ģimeni un tuvākajiem draugiem. «Interneta vidē svešinieki apdraud tikpat ļoti kā reālajā dzīvē.»

AVG aptaujāja 2200 mātes ar pieeju internetam un bērniem vecumā līdz diviem gadiem Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Itālijā, Spānijā, Kanādā, ASV, Austrālijā, Jaunzēlandē un Japānā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu