Londonā durvis ver atjaunotā Savojas viesnīca

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pēc vērienīgiem, trīs gadus ilgušiem un vairākus miljonus sterliņu mārciņu vērtiem remontdarbiem Londonā svētdien durvis atkal vērusi leģendārā Savojas viesnīca, kurā savulaik mitinājušās tādas slavenības kā kinozvaigzne Marlēna Dītriha un impresionisma gleznotājs Klods Monē. 

Interjers atjaunots sākotnējā spožumā, viesnīca tikusi arī pie jaunām telpām un «Art Deco» stila bāra. 

Pirmais viesis, kurš reģistrējās par 220 miljoniem sterliņu mārciņu (176 miljoniem latu) restaurētajā viesnīcā bija britu aktieris Stīvens Frajs. Aktieris pie «Savojas» piebrauca rolsroisā, un milzīgajā lobijā, kas saglabājis «Art Deco» iezīmes, viņu sveica viesnīcas vadība. 

«Šķiet, ka tā ir tā pati, bet patiesībā tā ir ļoti atšķirīga,» sacīja «Savojas» pārdošanas operāciju vadītājs Saimons Gailks. «Tā nebija «Savojas» pārmainīšana, bet «Savojas» atjaunošana. Mēs gribējām paturēt mantojumu un to uzlabot.« 

Savojas viesnīca tika uzbūvēta 1889.gadā, šādi sarūpējot glaunu apmešanās vietu līdzās esošā Savojas teātra apmeklētājiem un citiem Londonas viesiem. Gadu gaitā tur ciemojusies Holivudas un teātra pasaules aristokrātija, arī Sāra Bertrāna, Lorenss Olivjē, Čārlijs Čaplins un Frenks Sinatra. 

Viesnīcu iecienījuši premjerministri un karalisko dinastiju pārstāvi, šeit pirmo reizi karaliene Elizabete II, tobrīd vēl jauna princese, parādījās sabiedrībā kopā ar savu nākamo vīru Filipu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu