Režisora Šmita jaunā filma Dienvidkorejā piedzīvojusi savu pasaules pirmizrādi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piedaloties Dienvidkorejā notiekošajā 15.Pusanas starptautiskajā kinofestivālā, režisora Gata Šmita jaunā spēlfilma «Seržanta Lapiņa atgriešanās» piedzīvojusi savu pasaules pirmizrādi.

Latvijas režisora veidotā filma, kas iekļauta festivāla programmā pie pasaules kino, festivālā tiks demonstrēta trīs seansos, aģentūrai LETA stāstīja filmas producente Alise Ģelze.

Latvijā jaunā spēlfilma savu pirmizrādi piedzīvos 26.novembrī «Kino Citadele».
Kā stāstīja Ģelze, filmas veidotājiem ir liels prieks un gandarījums, ka «Seržanta Lapiņa atgriešanās» tika iekļauta Pusanas starptautiskā kinofestivāla programmā. «No ārvalstu festivāliem pirmais, uz ko mēs gribējām trāpīt, bija Pusana, tādēļ esam ļoti priecīgi, ka filmu arī paņēma. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi ar filmu «Vogelfrei», kurai pēc dalības Pusanas starptautiskajā kinofestivālā dalība nākamajos starptautiskajos kino festivālos bija diezgan veiksmīga, domājams, ka līdzīgi būs arī ar jauno Šmita filmu,» sacīja filmas producente.

Šim Dienvidkorejā notiekošajam festivālam bija diezgan specifiski noteikumi, tādēļ «Seržanta Lapiņa atgriešanās» nepiedalās konkursa skatē, bet gan tiek izrādīta pasaules kino programmā. Tāpat filmu iepriekš nebija iespējams izrādīt ne Rīgas starptautiskajā kino forumā «Arsenāls», ne arī kinofestivālā «Baltijas pērle», jo tad tā tiktu uzskatīta par filmas starptautisko pirmizrādi, kas liegtu dalību Pusanas festivālā, vēstīja Ģelze.
Festivāls Dienvidkorejā ilgs līdz nedēļas nogalei.

Filma «Seržanta Lapiņa atgriešanās» ir aizraujošs stāsts par vairākiem mūsdienu latviešiem - bankrotējošu miljonāru, stūrgalvīgu policistu, viņa ekstravaganto draudzeni un kādu atvaļinātu kareivi, kas atgūstas pēc incidenta ārvalstu misijā. Filmā varoņu likteņi negaidīti savijas, izraisot smieklīgu un bīstamu notikumu virpuli, kas pārbauda katra pacietību un izdzīvošanas spējas.

Šī ir ansambļa filma, kur galvenās lomas tēlo Jaunā Rīgas teātra aktieru trupas kodols - Andris Keišs, Gatis Gāga, Vilis Daudziņš, Guna Zariņa, Baiba Broka un Kaspars Znotiņš. Filmas scenārijs tika speciāli rakstīts šiem aktieriem.

Šī filma ir vairāku izcilu Latvijas un ārvalstu profesionāļu kopdarbs. Filmā skanēs komponista Kārļa Lāča orģinālmūzika, kostīmus veidojusi pazīstamā modes dizainere Keita. Filmas operators ir korejiešu izcelsmes ņujorkietis Sūpums Sons, kura veidotās filmas guvušas atzinību Kannu un citos starptautiskos kino festivālos.

Kā ziņots, spēlfilma «Seržanta Lapiņa atgriešanās» tapusi ar Nacionālā kino centra atbalstu. Nacionālais kino centrs filmas tapšanai piešķīris 309 000 latu, bet kopējais filmas budžets ir aptuveni 420 000 latu.

Spēlfilmas «Seržanta Lapiņa atgriešanās» režisors Šmits līdz šim bijis pazīstams kā viens no filmas «Vogelfrei», kā arī filmas «Aģents iemīlas», teātra izrāžu «Naži vistās», «1906», operas «Augļu Koks ir Jāzeps» un citu iestudējumu režisors.

Iepriekš šai filmai bija iecerēts nosaukums «Tas notika ar viņiem». Filma tapusi filmu studijā «Tanka».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu