Musulmaņu migrācija uz Rietumiem turpināsies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Nākamo 40 gadu laikā varu iegūs neredzēti liels skaits sieviešu, turpināsies musulmaņu ieceļošana Rietumos, Dienvidamerika piedzīvos ekonomisko izaugsmi, bet Tuvie Austrumi kļūs par reliģiju, sektu un tautību mistrojumu, pareģots konsultāciju firmas «Toffler Associates» pagājušajā nedēļā izdotajā ziņojumā.

Rakstnieka Alvina Toflera izveidotā uzņēmuma ziņojumā izteiktas prognozes par nākamajiem 40 gadiem, un tas izdots par godu viņa 70.gadu bestselleram «Future Shock» («Nākotnes šoks»).

Pirms 40 gadiem Toflers paredzēja strauju tehnoloģiju un zinātnes attīstību, atzīmējot, ka daudzi cilvēki nespēs tikt galā ar milzīgajiem jaunās informācijas apjomiem un no dzīves distancēsies.

Daži no «Future Shock» savulaik izteiktajiem paredzējumiem tiešām piepildījušies, ieskaitot informācijas un jaunu ziņu tūlītēju izplatību visā pasaulē, viendzimuma pāru laulības, kā arī plašu vardarbību un dabas katastrofas.

«Toffler Associates» prognozē, ka nākamajos 40 gados arvien vairāk cilvēku paši audzēs sev pārtiku, samazinot atkarību no lielajiem ražošanas un sadales uzņēmumiem, un jaudīgs internets un izdevīgas videokonferences iespējas ļaus darbiniekiem strādāt no jebkuras vietas pasaulē.

Politikas jomā «Toffler Associates» skatījumā vairs tikai Ziemeļkoreja un Irāna uzvedīsies pilnīgi neprognozējami un «mežonīgi». «Politisko līderu patiesā pārbaude būs tas, kā viņi tiks galā ar šīm valstīm un cik lielā mērā ļaus tām kontrolēt ģeopolitikas dienas kārtību,» teikts ziņojumā.

Ķīna pozicionēs sevi kā globālu ekonomisku spēku un sadarbosies ar Brazīliju un Indiju, lai ietekmētu naudas apgrozību, un Venecuēlu un Āfrikas valstīm, lai apmierinātu savas energoresursu vajadzības.

ASV tikmēr būs atkarīga no Ķīnas 17 retu metālu ieguvē, kas būs vitāli nepieciešami ražošanai, sākot no ieročiem, radariem, vēja ģeneratoriem un beidzot ar hibrīdu automašīnām, prognozēts konsultāciju firmas ziņojumā.

«Toffler Associates» arī paredz, ka, attīstoties alternatīvajiem enerģijas veidiem, naftas ietekme mazināsies, atstājot zaudētājos tādas valstis kā Saūda Arābija, Irāna, Irāka, Krievija un Venecuēla.

Savukārt klimata izmaiņas radīs arvien jaunus konfliktus, jo paredzams, ka ledus kušana darīs pieejamus Arktikas minerālus un naftas laukus, bet jūras līmeņa celšanās padzīs no mājām lielu skaitu cilvēku.

Ļoti iespējams, ka nākamajos 40 gados dienvidi pieredzēs strauju kristietības izplatību, kamēr musulmaņi turpinās savu migrāciju uz Rietumiem.

Savukārt novecojusī sabiedrība prasīs arvien apjomīgāku ilgtermiņa veselības aprūpi un sociālo drošību, AFP paskaidroja «Toffler Associates» pārstāve Debora Vestfāla, nākotnē paredzot citādāka tipa sabiedrības izveidošanos.

Vestfāla arī atzīmēja, ka gaidāma strauja un līdz šim nepieredzēta sieviešu nokļūšana līdera pozīcijās dažādās jomās visā pasaulē.

Protams, ziņojumā prognozēts arī informācijas apkopošanas ātruma pieaugums, pasaulei ieejot «megabaitu laikmetā».

Nākamajās četrās dekādēs «Toffler Associates» saredz arī lielākus kravas kuģus, kas spēs apmierināt augošās prasības pēc ātrākas un lētākas labumu piegādes, kā arī uzlabojumus Suecas un Panamas kanālos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu