Rīgas būvvaldē iesniegts jaunā VID administratīvo ēku kompleksa skiču projekts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegts skiču projekts Valsts ieņēmumu dienesta administratīvo ēku kompleksam Mežaparkā, Talejas ielā 1, kurā atradīsies visas Valsts ieņēmuma dienesta struktūrvienības (turpmāk- VID). Plānots, ka jaunās biroju ēkas kopējā platība būs aptuveni 45,6 tūkstoši kv.m. No tiem 34 tūkstošus kv.m aizņems VID telpas, kas ļaus nodrošināt vairāk nekā 2500 VID darbiniekus ar darba vietām.

Jānis Komisars, VAS «Valsts nekustamie īpašumi» valdes priekšsēdētājs: «Rīgā VID savām vajadzībām nomā telpas 14 nekustamā īpašuma objektos. Daļa no tām atrodas ļoti sliktā tehniskā stāvoklī un tām nepieciešams veikt rekonstrukciju. Daļā ēku ir liela neizmantojamā platība, piemēram, telpas ar piecus metrus augstiem griestiem, kas ievērojami sadārdzina komunālās un uzturēšanas izmaksas. Lēmums veidot vienu VID administratīvo ēku kompleksu Rīgā ir stratēģiski pareizs un tālredzīgs, kas samazinās VID administratīvās izmaksas, bet palielinās institūcijas darba efektivitāti.»

Baiba Fromane, SIA «Biroju Centrs Ezerparks» valdes priekšsēdētāja: «Šobrīd jau strādājam pie būvniecības konkursa nolikuma izstrādes. Ja skiču un tehniskā projekta saskaņošana Rīgas pilsētas būvvaldē noritēs kā ieplānots, būvniecības konkursu iecerēts izsludināt jau nākamā gada pavasarī, bet būvniecības darbus pabeigt 2014.gadā. Lai gan tas būs starptautisks būvnieku konkurss, tajā būs iestrādāti nosacījumi valsts interešu aizstāvībai. Piemēram, ka vismaz 80% no būvniecības darba apjoma ir jāveic vietējām būvkompānijām un ka visām ģenerāluzņēmēja un apakšuzņēmēju būvniecības izmaksām ir jābūt publiskām.»

Nelija Jezdakova, VID ģenerāldirektore: «Valsts ieņēmumu dienesta administratīvais aparāts šobrīd ir izkaisīts daudzās ēkās Rīgā. Tas rada virkni sarežģījumu dienesta ikdienas darbā, piemēram, apgrūtina savstarpējo komunikāciju, būtiski kavē dokumentu apriti un sarežģī ēku apsaimniekošanas koordinēšanu, jo šobrīd VID ir jāspēj administrēt daudzi īstermiņa nomas līgumi. Atrašanās 14 ēkās rada arī ievērojamus papildu administratīvos un saimnieciskos izdevumus - transportam, ikdienas pastam, savstarpējai saziņai u.tml., kurus, saglabājoties pašreizējai situācijai, vēl vairāk samazināt nav iespējams. Liela daļa telpu ir ļoti sliktā un pat kritiskā stāvoklī. Mēs ļoti priecātos atrasties visi vienotā ēkā, jo tas ļautu samazināt administratīvās izmaksas, uzlabot VID darba efektivitāti un nodrošināt klientiem augstāka līmeņa servisu.»

Jānis Stakens, SIA «New Europe» izpilddirektors: «VID administratīvo ēku komplekss atrodas multifunkcionālā projekta «Ezerparks» teritorijā, kura attīstībā līdz šim ir investēts ap 56 miljoniem eiro. No tiem 12,5 miljoni eiro SIA «Biroju Centrs Ezerparks» attīstītajā VID ēku kompleksā. Svarīgi uzsvērt, ka, kopš SIA «Biroju Centrs Ezerparks» nodibināšanas un pamatkapitāla apmaksas, valstij VID ēkas būvniecībā vairs nav jāiegulda neviens santīms. Šobrīd visa vērienīgā projekta teritorijā intensīvi noris darbs pie vienotas infrastruktūras izbūves un teritorijas labiekārtošanas.»

Jānis Norde, SIA «Sarma & Norde Arhitekti» atbildīgais projektētājs: «Viena no attīstītāja izvirzītajām prasībām projektēšanā bija izmaksu ziņā efektīva ekspluatācija ilgtermiņā. Tas nozīmē, ka jaunajam birojam ir jāatbilst ne tikai specifiskām VID drošības prasībām, bet ir jābūt ar augstu energoefektivitāti un zemām uzturēšanas izmaksām.»

2008. gada maijā VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (turpmāk - VNĪ) un SIA «Mežaparks SPV» noslēdza līgumu par kopuzņēmuma SIA «Biroju centrs Ezerparks» izveidi ar mērķi uzbūvēt un apsaimniekot biroja ēku Valsts ieņēmuma dienesta struktūrvienību vajadzībām.

Uzņēmums dibināts sadarbībā ar valsti, pēc tam kad «Mežaparks SPV» uzvarēja VNĪ izsludinātajā konkursā par VID ēku kompleksa būvniecību. Uzņēmuma dibinātāji ir «Mežaparks SPV» (68.5%) un «Valsts nekustamie īpašumi» (31.5%). Uzņēmuma pamatkapitālā, saskaņā ar līgumu, valsts ieguldīja 3,2 miljonus latu, bet «Mežaparks SPV» – mantisko un naudas ieguldījumu gandrīz 9 miljonus latu apmērā.

VID administratīvo ēku komplekss atradīsies jaunajā dzīvojamā un komercapbūves kvartālā «Ezerparks», ko attīsta holdings «New Europe Real Estate», kas ir SIA «Mežaparks SPV» īpašnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu