Lai atklātu pieeju jaunai informācijai, Neo gaidījis «notikumu X»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas noplūdē iesaistītais informācijas tehnoloģiju (IT) speciālists Ilmārs Poikāns, kurš piedāvājis lejupielādēt kādu ar parolēm aizsargātu failu, pagaidām neatklās otro paroli.

Poikāns, kas darbojās ar segvārdu Neo, biznesa portālam «Nozare.lv» skaidroja, ka to bija plānojis atklāt pēc tam, kad iestāsies kāds «notikums X». Taču viņš esot kļūdījies prognozēs un šis notikums, kas no viņa neesot atkarīgs, nav iestājies.

«Negāja, kā bija plānots,» sacīja Poikāns un minēja, ka savu iespēju robežās centies ko ietekmēt, taču tas neesot atkarīgs no viņa. Vaicāts, no kā tas ir atkarīgs, viņš smejot norādīja, ka no «sistēmas». «Sistēma» neesot reaģējusi tā, kā viņš gaidījis.

Tagad viņš vēl kādu laiku nogaidīšot un paroli neatklāšot. Ja notikums neiestāsies, viņa rīcība būšot atkarīga no situācijas. «Tikpat labi var iestāties notikums Z vai Y. Atklāšu to, kad būs jēga atklāt. Visam savs laiks,» sacīja Neo.

Pēc viņa vārdiem, skaidrībai jābūt šī gada laikā.

Viņš arī piebilda, ka izskaidros savu rīcību mikrobologšanas vietnē «Twitter», ko līdz šim izmantoja komunikācijai ar sabiedrību.

Kā ziņots, Neo šoruden atsāka aktivitātes šajā sociālajā tīklā ar paziņojumu, ka ir pienācis laiks atmodai. Viņš piedāvāja lejuplādēt kādu failu, kuru varot atvērt ar speciālu programmu un parolēm. Poikāns pastāstīja tikai par vienu paroli - tas esot lietvārds, ko viņš bieži lietojot datīvā. Toreiz viņš solīja, ka otra parole tikšot atklāta pirms vēlēšanām.

«Nozare.lv» īpašnieku ziņu aģentūras LETA IT speciālistiem izdevās atvērt un atšifrēt vienu no internetā izliktajiem šifrētajiem failiem. Failu izdevās atvērt ar paroli, par kuru Poikāns, būdams sabiedrībai tobrīd nepazīstams un izplatot VID datus ar segvārdu «Neo», teica, ka tā esot viegli uzminama. Fails satur garāku reliģiska rakstura tekstu, visticamāk, no Bībeles.

Teksta doma ir, ka cilvēks, kas pieķeras Dievam, tiek pasargāts no visādām nelaimēm, tostarp no «ķērēja cilpas» un «no iznīcinātāja mēra». Dievam uzticīgo cilvēku sargāšot eņģeļi un «viņi tevi uz rokām nesīs, lai tava kāja nepieduras pie akmens. Pār lauvām un odzēm tu varēsi staigāt, tu samīsi jaunos lauvas un čūskas!"

Sarunā ar «Nozare.lv» Poikāns iepriekš teica, ka reliģiska teksta publicēšana nav saistīta ar kādu viņa personīgu ticību vai garīgu pārliecību. Viņš lika saprast, ka būtiskākais vēstījums ir otrā failā, kuru nevar atšifrēt, uzminot paroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu