Geju tiesību aktīvists iesūdz tiesā britu komiķi Sašu Baronu Koenu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/SIPA

Kāds amerikāņu operators un geju tiesību aizstāvju kustības pārstāvis iesūdzējis tiesā britu komiķi Sašu Baronu Koenu, apgalvojot, ka filmas «Bruno» uzņemšanas grupa kādas demonstrācijas laikā viņam uzbrukusi. 

Maiks Skifs pieprasa kompensēt ārstniecības izdevumus, kā arī samaksāt viņam 25 000 ASV dolāru (12 600 latu) par morālajiem zaudējumiem.

Saskaņā ar Skifa apgalvojumiem, incidents notika 2008.gadā Losandželosā, kur norisinājās demonstrācija par viendzimuma laulību legalizāciju. Tajā pašā laikā Koens filmēja savu provokatīvo komēdiju. Darba gaitā filmēšanas grupa organizēja vairākas provokācijas dažādos pasākumos, ieskaitot arī šo demonstrāciju, kur cietušais piedalījās kā neatkarīgais video operators.

Demonstrācijai pievienojās arī Koena personāžs Bruno un citi cilvēki, kas protestēja pret viendzimuma laulībām. Saskaņā ar Skifa apgalvojumiem, kad viņš sācis filmēt geju laulību pretiniekus ar Koenu priekšgalā, «Bruno» filmēšanās grupa viņa uzbrukusi.
Maiks Skifs arī apgalvo, ka filmēšana notikusi bez varasiestāžu atļaujas, jo, pēc viņa domām, pilsētas administrācija nedotu atļauju filmēt komēdiju pilsoniskās akcijas laikā.

Koens, kas iepriekš guva lielus panākumus pretrunīgi vērtētajā filmā «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan» («Borats: Amerikas kultūras mācība par labu lieliskajai Kazahstānai»), komēdijā «Bruno» tēloja izaicinošu homoseksuālu Austrijas televīzijas reportieri un modes žurnālistu, kas ar saviem izgājieniem un izteikumiem kārtējo reizi provocē cilvēkus ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu