Silenieks: bez Lemberga klātbūtnes ZZS galīgo lēmumu nepieņems

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) bez Ventspils mēra Aivara Lemberga klātbūtnes galīgo lēmumu par dalību jaunajā valdībā nepieņems, intervijā krieviski raidošajā radio «Baltkom» piektdien pavēstījis ZZS valdes loceklis Viesturs Silenieks.

Viņš arī prognozēja, ka valdība diezin vai tiks apstiprināta jaunnedēļ. Silenieks ļāvis saprast, ka atsevišķi ZZS pārstāvji, tostarp Lembergs, joprojām nav apmierināti ar «Vienotības» piedāvātajiem sešiem ministru krēsliem. Turklāt, kamēr Latvijā neatrodas Lembergs, ZZS nesteigsies pieņemt galīgo lēmumu.

«Lembergs atrodas ārpus valsts un vispār nepiedalās sarunās. Kad viņš atbrauks, runāsim. Tāpēc arī lēmumu pieņemsim, diskutēsim, ko darīt tālāk, pirmdien, ne ātrāk,» uzsvēris Silenieks.

Uz jautājumu, vai ZZS varētu tomēr pārtraukt sadarbību ar «Vienotību» un sākt sarunas par valdības veidošanu ar «Saskaņas centru», Silenieks gan sacījis, ka tas patlaban nav darba kārtības jautājums un par to labāk runāt pēc pirmdienas.

«Tāpēc, ka tagad mēs strādājam uz šo valdību, un, ja nekādā veidā nekas nebūs, tad [domāsim] tālāk. Bet tagad domāt par kaut kādu otro, trešo variantu - tas, pirmkārt, būtu nesmuki attiecībā pret partneriem, ar kuriem mēs tagad runājam, bet, otrkārt, mēs par tādu variantu pagaidām neesam domājuši,» klāstījis ZZS pārstāvis.

«Mēs domājam, ka būs šī valdība Valda Dombrovska vadībā, pret viņu nevienam nekas nav. Tāpēc domāju, ka pagaidām nē. Tas nav šodienas jautājums,» viņš vēl piebildis.

Jau vēstīts, ka gan Lembergs, gan Silenieks jau iepriekš pauduši neapmierinātību ar «Vienotības» piedāvājumu ZZS. Savukārt ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis uzsvēris, ka atbilde par dalību valdībā un piekrišana ieņemt piedāvātos sešus ministru - satiksmes, zemkopības, vides aizsardzības un reģionālās attīstības, izglītības, labklājības, veselības - krēslus ir galīgs lēmums.

Iepriekš gan ZZS uzstāja uz vēlmi ieņemt iekšlietu vai tieslietu ministra posteni.

ZZS pirmdien paredzēta valdes sēde, kad savienība solījusi paziņot savus kandidātus visiem šiem amatiem.

Īsi pēc tās pie Valsts prezidenta Valda Zatlera paredzējis doties arī jaunās koalīcijas sarunu vadītājs premjers Valdis Dombrovskis («Jaunais laiks», «Vienotība»), oficiāli piedāvājot prezidentam jaunā Ministru kabineta sastāvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu