No internātskolas izbēdzis skolnieks paslēpjas lidmašīnas šasijā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievu pusaudzis pārdzīvojis lidojumu lidmašīnas šasijā un nolidojis vairāk nekā 300 kilometru, lai izbēgtu no valsts internātskolas, otrdien ziņoja milicija.

16 gadus vecais pusaudzis, kurš tiek minēts tikai kā Romāns, aizbēga no skolas, iekāpa lidmašīnā «AN-24» kādā mazā Irkutskas reģiona lidostā un paslēpās dzinēja nodalījumā, ziņo reģiona milicija.

Viņa skolas biedrs brīdināja miliciju par bēgli, un tā viņu sagaidīja, kad lidmašīna nolaidās Kirenskā, aptuveni 390 kilometrus uz dienvidiem.«Zēnam bija skābekļa nepietiekamības pazīmes un apsaldējumi,» teikts milicijas paziņojumā. Pēc medicīniskās pārbaudes zēns tika nosūtīts atpakaļ uz skolu. Pirms lidojuma Romāns un viņa skolasbiedrs bija aplaupījuši veikalu.

Incidents notika 29.oktobrī, taču milicija par to ziņoja tikai otrdien.
Bērni no nelabvēlīgām ģimenēm vai par sīku noziegumu izdarīšanu Krievijā bieži tiek nosūtīti uz valsts internātskolām. Reti apdzīvotie ciemi Krievijas tālajos ziemeļos arī sūta bērnus uz pilsētas internātskolām.

Bēgļiem šādi incidenti nereti beidzas traģiski. 2009.gadā Vladivostokā lidmašīnas šasijas nodalījumā tika atrasts miris kāds 19 gadus vecs puisis, kurš bija lidojis tajā no Petropavlovskas Kamčatskas Krievijas Tālajos Austrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu