Lembergs: visi ZZS ministru kandidāti saņēmuši pozitīvas atsauksmes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Visi seši Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministru amatu kandidāti ir saņēmuši pilsoniskās sabiedrības jeb profesionālo nevalstisko organizāciju pozitīvu vērtējumu un atbalstu virzīšanai par ministru kandidātiem, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»).

Turpretim šādu pilsoniskās sabiedrības pozitīvu vērtējumu nav saņēmuši divi politisko partiju apvienības «Vienotība» ministru amatu kandidāti - iekšlietu ministres amatam virzītā Linda Mūrniece un kultūras ministres amata kandidāte Sarmīte Ēlerte, piebilda Lembergs.

«ZZS pieņēma politisku lēmumu, ka tos ministrus, kuri neguva pienācīgu vēlētāju atbalstu un netika ievēlēti par Saeimas deputātiem, tādā gadījuma nevirzīt uz ministra posteni. Līdz ar to arī attiecīgais ministru sastāvs automātiski ir mainījies. Mēs redzam, ka «Vienotībā» šis princips nav pieņemts un ievērots, kas, protams, ir viņu lēmums, bet es domāju, ka tas diez vai ir pareizi. Jo vairāk, ja cilvēks ir bijis ministrs, nu, tad viņam ir gan ar saviem darbiem, gan arī, pārliecinot sabiedrību, jāpierāda, ka viņa darbība ir bijusi sabiedrībai pozitīva,» savu viedokli pauda Lembergs.

Kā pastāstīja Ventspils mērs, ZZS, izvēloties ministru kandidātus, interesējusies, ko par konkrētiem cilvēkiem domā profesionālās nevalstiskās organizācijas. «"Vienotības» sastāvā ir vesela virkne deputātu, kuri visu laiku skandējuši par pilsonisko sabiedrību, par pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu sagatavošanā un pieņemšanā, ka jāņem vērā sabiedrības viedoklis utt. ZZS nekad skaļi par tām lietām īpaši nav runājuši, bet praksē to, protams, ir vienmēr ņēmuši vērā. Par visiem [ZZS] ministru kandidātiem ir attiecīgo profesionālo organizāciju pozitīvas atsauksmes, atšķirībā no «Vienotības», kur pilsoniskās sabiedrības būtiski iebildumi ir pret diviem ministru kandidātiem - pret Ēlerti un pret Lindu Mūrnieci. Bet nu, cik es saprotu - ja sabiedrības viedoklis nesakrīt ar Ēlertes, Mūrnieces un «Vienotības» viedokli, tad lai pilsoniskā sabiedrība «stāv pie ratiem», tad tā ir vienkārši nepareiza sabiedrība, un nepareizas pilsoniskas sabiedrības viedoklis ir ignorējams,» savus novērojumus pauda Lembergs.

Tomēr, kā norādīja Ventspils mērs, ZZS šajā procesā neiejaucas un neprotestē pret atsevišķiem «Vienotības» ministru kandidātiem: «Vienīgi sarunā vakar ar «Vienotības» pārstāvjiem tika izteikts, ka droši vien būtu pareizi ņemt vērā pilsoniskās sabiedrības viedokli par ministru kandidātiem, bet ka ZZS tāpēc nebloķēs tā vai cita ministra ievēlēšanu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu