«Vienotības» konsultanti mēnesī parlamentam izmaksās 6000 latu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Kopumā visu 10.Saeimā izveidoto frakciju konsultanti parlamentam mēnesī varētu izmaksāt aptuveni 19,3 tūkstošus latu, no kuriem teju trešā daļa nepieciešama apvienības «Vienotība» frakcijas darbam.

Par to liecina jaunā Saeimas prezidija otrdien pieņemtais lēmums par frakciju amatu jeb štatu sarakstu.

Lēmums par štata vienību skaitu noteic, ka katrā frakcijā ir viena tehniskā sekretāra amata vieta un uz katriem pieciem deputātiem ir paredzēts viens konsultants. Ja frakcijā deputātu ir vairāk nekā pieci, viens no šiem konsultantiem ieņem vecākā konsultanta amatu, kas līdz ar to arī ir labāk atalgots.

Saskaņā ar to apvienībai «Par labu Latviju» (PLL), tāpat kā Nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK» (VL-TB/LNNK) pienākas frakcijā trīs darbinieki, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) - seši darbinieki, apvienībai «Saskaņas centrs» - septiņi, bet «Vienotībai» - astoņas štata vietas.

Līdz ar to «Vienotības» frakcijas darba algas fonds mēnesī vēl šogad būs 5757 lati, SC - 5029 lati, ZZS - 4301 lats, bet VL-TB/LNNK un PLL - katrai 2117 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu