Štokenbergs: mamma mani mācīja nelasīt svešas vēstules

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Komentējot skandalozo saraksti starp ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski un ASV dzīvojošo ārstu Aivaru Sluci, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs intervijā radio «Baltkom 93,9» norādīja, ka Kristovskis un politiskā apvienība «Vienotība» nekādā ziņā nevarētu būt saistīta ar jebkādām rusofobisma izpausmēm.

Vienlaikus Štokenbergs norādīja, ka nevarot prognozēt - kāda būs Krievijas reakcija. Abas valstis daudz darījušas, lai vecinātu labas savstarpējās attiecības, un Štokenbergs nespējot iedomāties, ka viena valsts otras valsts ministru būtu pasludinājusi par «persona non grata».

«Mūsu programmā un darbos, gluži pretēji, - redzams, ka iestājamies par vispārpieņemtiem demokrātijas principiem. Neesmu dzirdējis nevienu politiķi, kas būtu kaut kā uzstājies pret Krieviju vai krieviem, tā Štokenbergs.

Jautāts komentēt Sluča konkrētos izteikumus vēstulē, kurai piekritis Kristovskis, Štokenbergs atbildēja, ka «māte viņu esot mācījusi nelasīt svešas vēstules». «Bija sarakste starp vienas partijas biedriem, kuras biedrs bija arī Slucis ar šādiem radikāliem uzskatiem. Par to viņš tika izslēgts no «Pilsoniskās savienības». Kas attiecas uz Kristovski, tad esmu pārliecināts, ka viņš nav saistīts ar jebkādām rusofobijas izpausmēm,» tā Štokenbergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu