ASV vēstniece «Saskaņas centra» startu vēlēšanās vērtē kā ļoti labu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Saskaņas centrs» (SC) 10.Saeimas vēlēšanās ir startējis ļoti veiksmīgi, intervijā aģentūrai BNS atzina ASV vēstniece Džūdita Gārbere (Judith G. Garber).

«Jāņem vērā, ka «Saskaņas centrs» vēlēšanās ieguva labākos rezultātus, kādus kāda etnisko krievu partija jebkad sasniegusi visā Latvijas vēlēšanu vēsturē. Tas bija ļoti labs sasniegums, kā dēļ viņi parlamentā ieguvuši visaugstāko amatu, kāds šai apvienībai jelkad bijis - Saeimas priekšsēdētāja biedra posteni,» teica ASV vēstniece.

Taču kopumā par pašreizējo valdības sastāvu un iespējamām izmaiņām nākotnē vēstniece bija diplomātiski izvairīga. «Tas, kāda valdība tiek izveidota koalīcijas sarunās, ir jautājums, kas jāizlemj Latvijai pašai. No manas puses nebūtu adekvāti komentēt, vai kāda cita partiju kombinācija būtu varējusi izveidot labāku vai sliktāku valdību. Tā ir demokrātisku vēlēšanu būtība - cilvēki iet un balso, un pēc tam viņu ievēlētie pārstāvji izlemj, kāda valdība būs vislabākā,» norādīja Gārbere

Komentējot nesen apstiprinātās valdības stabilitāti, Gārbere piebilda: «Mēs ceram uz sadarbību ar [jauno Latvijas] valdību, risinot mūsdienu globālās problēmas. Taču tas, vai šī valdība noturēsies vai ne, ir atkarīgs no pašiem latviešiem.«

Jau vēstīts, ka 10.Saeimā ir iekļuvušas piecas apvienības, no kurām vislielāko vēlētāju atbalstu saņēma līdz šim valdību vadošā «Vienotība», iegūstot 33 deputātu mandātus. Taču otrs labākais vēlēšanu rezultāts bija SC, kas ieguvusi 29 deputātu vietas, gan paliekot opozīcijā.

Jauno valdību veido «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienība, nodrošinot valdības darbam atbalstu parlamentā ar 55 balsīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu