Laikraksts: situācija KNAB ir sekas Vilnīša konfliktam ar Sorosa organizāciju biedriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/Leta

Pētot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ķildu vēsturi, secināms, ka KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša konflikts ar vietniekiem Jutu Strīķi un Alvi Vilku ir tikai sekas viņa sākotnējam konfliktam ar miljardiera Džordža Sorosa finansēto organizāciju biedriem, raksta «Neatkarīgā».

Laikraksts norāda, ka Vilnīša konflikts ar sorosiešiem sācies līdz ar disciplinārlietas ierosināšanu pret KNAB nodaļas vadītāju Diānu Kurpnieci, kura pirms darba KNAB bija Sorosa finansētās «Delnas» direktore.

Vilnītis 2009. gada novembrī sāka disciplinārlietu pret «Delnas» vecbiedreni Kurpnieci sakarā ar viņas izteikumiem kādā no TV3 raidījumiem, kā arī sakarā ar viņas rīcību, nepietiekami organizējot ASV vēstnieces Džūditas Gārberes vizīti KNAB. KNAB priekšniekam bija aizdomas, ka Kurpniece speciāli nav sagaidījusi ASV vēstnieci.

«To, ka ārvalstu finansētās organizācijas Vilnīti bija nolēmušas iekļaut ienaidnieku sarakstā, apliecināja jau dažus mēnešus vēlāk (šā gada martā) uzsāktā KNAB priekšnieka nomelnošanas kampaņa,» raksta «Neatkarīgā».
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu