Decembrī uzsāks Gaismas pils metāla spices karkasa būvniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālā Būvkompāniju apvienība

Darbs pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas metāla spices konstrukcijas, kas veidos 10., 11. un 12. stāvu, tiks uzsākts jau šī gada decembra mēnesī, portālu «Apollo» informēja Marta Krivade, Baltijas Komunikāciju centrs pārstāve. 

10., 11. un 12. stāvu LNB būvē veidos metāla karkass ar dzelzsbetona pārsegumu un tērauda kolonnām. Kad karkasa būvniecība būs pabeigta, drīz Gaismas pils varēs svinēt spāru svētkus.
Šobrīd būvē ir veikti 95% betonēšanas darbu un atlikuši nelieli apjomi pie slīpajām jumta sijām un  10, 11. stāva pārsegumu betonēšana uz spices metāla konstrukcijām. 

Aizgājušajā nedēļas nogalē būvlaukumā tika demontēts otrais torņa celtnis, ar kura palīdzību tika veikti betonēšanas un dzelzsbetona paneļu montāžas darbi. Drīzumā tiks demontēts arī trešais torņa celtnis. 

Decembra mēnesī turpināsies darbi pie ēkas inženiertīklu izbūves – elektrības, vājstrāvas, ūdensvada, kanalizācijas un apkures sistēmām. Tiks uzsākta ventilācijas un dzesēšanas sistēmu izbūve. 

Tāpat turpinās darbs pie bibliotēkas jaunās ēkas galvenā vizuālā elementa - stiklotās fasādes, ko veidos ap 5200 kvadrātmetru caurspīdīga stikla un aptuveni 10 000 kvadrātmetru necaurredzama dekoratīva stikla pakešu. Stikla paketes tiek ražotas Latvijā no stikliem ar dažādiem pārklājumiem, kuru ražošanā izmantotas jaunākās tehnoloģijas. 

Līdz šim Gaismas pils celtniecībā izmantotas 5072.39t armējuma un 36092m3 betona.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu