Latvijas neatkarības 92.gadadienas pasākumi Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Godinot Latvijas neatkarības pasludināšanas 92. gadadienu, Rīgā ceturtdien notiks svinīgi pasākumi.

Svētku diena sāksies plkst. 8.00 ar studentu korporāciju gājienu no Latvijas Universitātes galvenās ēkas līdz Brāļu kapiem un ar Ekumēnisko dievkalpojumu Doma baznīcā plkst. 9.30.

Rīgas pašvaldības portālā norādīts, ka ikviens tiek aicināts nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa un plkst. 14.00 doties uz Nacionālo bruņoto spēku vienību militāro parādi 11.novembra krastmalā.

18. novembrī pie Brīvības pieminekļa varēs vērot unikālus kinoarhīva kadrus no Brīvības pieminekļa atklāšanas 1935. gadā, būs mākslas vēsturnieka Ojāra Spārīša stāstījums par latviešu tēlnieku un Brīvības pieminekļa autoru Kārli Zāli.

Vakara kulminācija būs svinīgs pasākumu pie Brīvības pieminekļa, kur Valsts prezidents Valdis Zatlers uzrunās tautu un pēc tam 11. novembra krastmalā Latvijas himnas pavadībā ikviens varēs sagaidīt svētku uguņošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu