Ziemassvētku pudiņš. Angļu versija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Sastāvdaļas:

1. Milti (kviešu) 75 g
2. Cepamais pulveris 1 tējk
3. Rīvmaize 50 g
4. Cukurs 100 g
5. Kanēlis 1/4 tējk
6. Malts muskatrieksts 1/4 tējk
7. Žāvēts ingvers (var parasto malto) 1/4 tējk
8. Maltas mandeles 25 g
9. Mandeļu skaidiņas 25 g
10. Glacē ķirši (der kokteiļķirši) 50 g
11. Dateles (sasmalcinātas) 50 g
12. Žāvēti āboli (sasmalcināti) 50 g
13. Rozīnes (gan gaišās, gan tumšās - dažādu lielumu) 50 g
14. Sviests 100 g
15. Olas 2 gb
16. Citrons (sarīvēta miziņa, izspiesta sula) 1 gb
17. Apelsīns (sarīvēta miziņa, izspiesta sula) 1 gb
18. Brendijs 25 g
19. Liķieris (salds, krēmīgs) 25 g

Pagatavošana:
 
Pirms ķeraties pie darba, ievietojiet sviestu saldētavā uz aptuveni 15 minūtēm.

Lielā bļodā samaisiet miltus, cepamo pulveri un garšvielas.
Rūpīgi maisot, pievienojiet rīvmaizi, mandeles, cukuru un žāvētos augļus.
Izņemiet sviestu no saldētavas un sarīvējiet, pievienojiet masai, rūpīgi iejaucot.
Pievienojiet atlikušās sastāvdaļas un kārtīgi samaisiet.
(Pēc savas pieredzes iesaku neaizrauties, pievienojot kādu no sastāvdaļām vairāk, kā norādīts, jo tas viss ir aprēķināts, lai gabaliņi nav pārāk daudz, ka kūka pēc tam pārāk labi drūp.  Pamatā vajag arī ievērot proporciju - kuras sastāvdaļas jāņem vienādos daudzumos.)

Ievietojiet masu 1,5 litru bļodā - vajadzīga dziļa nerūsējoša tērauda vai plastmasas bļoda (es izmantoju kēksa formu, to ar caurumu vidū) un apsedziet ar apaļu cepampapīra gabalu. Apsedziet bļodu ar lielāku cepampapīra loksni, to cieši piesienot pie bļodas malām. Ievietojiet bļodu lielā katlā ar ūdeni (tam jānosedz divas trešdaļas bļodas augstuma) un karsējiet sešas stundas, pievienojot ūdeni pēc vajadzības.

Izņemiet bļodu no katla un ļaujiet atdzist. Noņemiet cepampapīru un uzsieniet jaunu loksni. Glabājiet pieliekamajā vai kādā citā tumšā un vēsā vietā, laiku pa laikam uzlejot pudiņam tējkaroti brendija. (Es savējo veselu mēnesi glabāju ledusskapī, taču aizņēma diezgan daudz vietas)

Pirms Ziemassvētku maltītes karsējiet pudiņu ūdens peldē vēl divas stundas, uzlejiet tam siltu brendiju un pirms pasniegšanas aizdedziniet. Neaizmirstiet pirms ienešanas istabā izslēgt gaismu lielākam efektam  Pudiņu pasniedz ar biezu saldo krējumu. Es pasniedzu ar putukrējumu un svaigām dzērvenēm, taču var izmantot arī vaniļas vai šokolādes mērci. Šogad varbūt pamēģināšu ar Mascarpone.

Angļu tradīcijas, gatavojot un baudot šo Ziemassvētku pudiņu, ir dažādas. Populārākās no tām - gatavojot pudiņu, masas jaukšanā piedalās visi ģimenes locekļi un, to darot, katrs iedomājas kādu vēlēšanos, kā arī pudiņam kopš seniem laikiem tiek pievienotas arī dažas sešu pensu monētas - tam, kurš atradīs monētu savā porcijā, dota vēl viena iespēja kaut ko vēlēties!

Iesaku Ziemassvētku pudiņa gatavošanu padarīt par ģimenes vai draugu kopīgu pasākumu.

Iepriecini savējos un laimē dāvanu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu