Zināma dienesta auto nodokļa plānotā ikmēneša maksa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nākamā gada valsts budžeta paketē tiks virzīts priekšlikums ieviest konstantu dienesta auto nodokļa maksu par juridisko personu automašīnām atkarībā no motora tilpuma.

Kā aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikāciju nodaļas vadītāja Baiba Melnace, ministrija valdības sēdē prezentējusi trīs variantus dienesta auto nodokļa piemērošanai no 2011.gada. Tika atbalstīts variants, kas paredz no nākamā gada konstantu dienesta auto nodokļa maksu par juridisko personu automašīnām atkarībā no motora tilpuma. Nodokli administrētu Ceļu satiksmes drošības direkcija, un nevarētu iziet tehnisko apskati, ja nodoklis nebūtu nomaksāts.

Plānotās nodokļa likmes automašīnām ar motora tilpumu līdz 1,5 litriem ir 12 lati mēnesī, ar tilpumu līdz 3,5 litriem - 22 lati mēnesī, bet ar tilpumu virs 3,5 litriem - 32 lati mēnesī.

Nodokli rēķinās pa mēnešiem, bet tas jānomaksā kalendārā gada laikā - vai nu uzreiz, vai arī, sadalot maksājumu pa mēnešiem.

Tātad pamatprincips ir, ka dienesta auto nodokļa likmes ir salīdzinoši zemas, bet to maksā visi, ja vien nepierāda Valsts Ieņēmumu dienestam (VID), ka automašīna nav lietota personīgām vajadzībām, - pierādījumi varētu būt GPS izdrukas, kas apliecina nobrauktos kilometrus un maršrutu, informēja Melnace.

Plānots, ka nodokļa atmaksu veiks VID.

Topošajā likumā plānots saglabāt arī atvieglojumus, piemēram, zemniekiem, kas nav reģistrējušies kā uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāji.

Jau ziņots, ka, ieviešot šo nodokli, valdība nākamgad plāno iekasēt 12 miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu