Viņķelis: interesanti, kā izskatāmies ASV acīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ārlietu eksperts Pēteris Viņķelis neuzskata, ka interneta vietnē «WikiLeaks» publicētie dokumenti par Latviju satur kādus milzīgus jaunumus. Viņš norāda, ka vairs nav jaunums tas, ka amerikāņi ir norūpējušies, ka Latvijas politiku ietekmē «mūsu politikas īpašnieku attiecības ar Krieviju».

Intervijā portālam «Pietiek.com» Viņķelis norādīja, ko darīt ar publicētajiem dokumentiem: «Vienkārši ar interesi lasīt, analizēt un ņemt vērā, lai izdarītu secinājumus, kā mēs izskatāmies ASV acīs, kā mēs sadarbojamies, nu, tā kaut kā.»

Uz jautājumu, vai nākamie publicētie dokumenti varētu izvirzīt iekšpolitisku krīzi, Viņķelis norādījis, ka tas ir atkarīgs no tā, kas parādīsies nākamajos dokumentos.

«Es neņemos prognozēt, jo es nezinu, kas vēl būs. Taču, raugoties uz to, ko mēs redzējām tajā pirmajā telegrammā saistībā ar Gruziju, - lai arī klasificēta kā slepena, tā tomēr bija diezgan politkorekta. Tur nav nekā tādā nezināma,» sacīja Viņķelis.

«Sevišķi slepeni varētu būt ar tehniskiem vai izlūkdienestu līdzekļiem iegūti pierādījumi, kādi konkrēti apgalvojumi par vienas, otras vai trešās personas kaut kādām konkrētām atkarībām, naudām un darījumiem, utt. Bet es gandrīz droši prognozēju, ka šajā noplūdē nebūs tādu ļoti precīzu atklājumu kaut vai tā iemesla dēļ, ka es domāju, ka precīzi dokumenti ir ar lielāku slepenības zīmogu,» pārliecināts ir Viņķelis.

«Vēstures un diplomātijas pētniekiem tā ir neaprakstāma dāvana, bet ārlietu dienestu darbiniekiem tā, protams, tagad ir baigā dilemma. Ir arī skaidrs, ka tas nepalielina ASV valdības piekritēju skaitu,» - tā Viņķelis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu