Pārbaudīs iespējamu «Google» ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Eiropas Komisija (EK) uzsākusi izmeklēšanu pret interneta gigantu «Google», lai noskaidrotu, vai uzņēmums ļaunprātīgi izmantojis tā dominējošo stāvokli tiešsaistes meklēšanas tirgū.

«EK nolēmusi uzsākt izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka «Google» ļaunprātīgi izmantojis dominējošo stāvokli tiešsaistes meklēšanas tirgū,» teikts komisijas paziņojumā.

Šāds lēmums pieņemts «pēc meklēšanas pakalpojumu sniedzēju sūdzībām par to pakalpojumu nelabvēlīgu apstrādi «Google» neapmaksātajos un sponsorētajos meklēšanas rezultātos, to vietā priekšrocību sniedzot «Google» pakalpojumiem».

Konkurenti apgalvo, ka «Google» «samazina tādu konkurējošu pakalpojumu neapmaksātu meklēšanas rezultātu kategoriju, kas lietotājiem nodrošina specifisku tiešsaistes saturu, piemēram, preču salīdzināšanu,» vēsta EK.

Tāpat kompānijai izvirzītas apsūdzības par «ārkārtēju saistību piemērošanu reklāmas partneriem, liedzot tiem iespēju izvietot noteiktas konkurējošas reklāmas to mājaslapās, kā arī datoru un programmatūru tirgotājiem».

Turklāt Brisele arī vēlas pārbaudīt «iespējamos aizliegumus tiešsaistes reklāmas kampaņu datu pārnesamībai uz konkurējošām tiešsaistes reklāmas platformām».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu