Par koncertēšanu Afganistānā Pabriks apbalvo «Gain Fast» mūziķus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

2. decembrī Aizsardzības ministrijā (AM) notika mūziķu grupas «GainFast» apbalvošana. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks («Vienotība») pateicās mūziķiem par sniegtajiem svētku koncertiem Afganistānā, savukārt «Gain Fast» puiši dalījās savos iespaidos par Afganistānā piedzīvoto.

AM Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka mūziķiem pasniegts AM apbalvojums - «Pateicība». Pabriks puišiem pateicies par karavīru iedvesmošanu izturēt grūto dienestu operācijā. Ministrs arī uzsvēris, ka mūzika visos laikos bijis liels karavīru atbalsts izturēt grūtas situācijas.

Mūziķi savukārt demonstrējuši uzfilmētos materiālus no Afganistānas un apliecinājuši, ka būtu gatavi atkārtot koncertēšanu šajā tālajā zemē.

Lai gan Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka par koncertēšanu Afganistānā grupa saņēmusi vairāk nekā 6000 latu honorāru, tomēr AM apliecina, ka puiši par koncertēšanu nav saņēmuši nevienu santīmu. Minētā summa bija nepieciešama par grupas nogādāšanu Afganistānā jeb tie bija ceļa izdevumi.

Ankipāne pastāstīja, ka vēlmi koncertēt Afganistānā dienošajiem karavīriem izteikuši arī daudzi citi Latvijas skatuves mākslinieki, bet, izvēloties, kurš brauks uz Afganistānu, prioritāri tiek ņemts vērā pašu karavīru viedoklis.

Jau ziņots, ka 18.novembrī grupa «Gain Fast» koncertēja Meimenā, Afganistānas ziemeļos, kur Norvēģijas vadītajā Provinču atjaunošanas vienībā dienē vairāk nekā 120 Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru. Otrs «Gain Fast» koncerts notika 21.novembrī Mazarišarifā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu