Latvijas bankās ieplūdusi Krievijas maluzvejnieku nelikumīgi iegūtā nauda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Latvijas un Igaunijas banku kontos ieplūduši nelikumīgi iegūti līdzekļi no starptautiska Krievijas maluzvejnieku grupējuma, ziņo portāls «[s:36345]».

Krievijas tiesībsargājošās iestādes atklājušas starptautisku grupējumu, kas tiek turēts aizdomās par krabju maluzvejniecību rūpnieciskos apmēros, kas ar 20 kuģiem nelikumīgi zvejojis krabjus, piektdien ziņo Krievijas Iekšlietu ministrijas Ekonomiskās drošības departaments.

Kuģi kursējuši zem Krievijas, Kambodžas un Belizes karogiem. Grupējums kopumā ieguvis 173 tonnas krabju par kopējo summu aptuveni 43 miljoni rubļu (vairāk nekā 700 tūkstoši latu).

Nelikumīgi iegūtā produkcija nosūtīta uz Japānu un Koreju, bet iegūtie līdzekļi pārskaitīti uz banku kontiem Krievijā, ASV, Kanādā, Dienvidkorejā, Dānijā, Vācijā, Honkongā, Nīderlandē, Japānā, Ķīnā, Kiprā un arī Igaunijā un Latvijā.

Sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu