Eiropas kino balvu ceremonijā triumfē Polaņska «Rēgu rakstnieks»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Eiropas kino balvu pasniegšanas ceremonijā sestdien Tallinā triumfēja režisora Romāna Polaņska filma «Ghost Writer» («Rēgu rakstnieks»), uzvarot sešās no septiņām kategorijām, kurās tā bija nominēta, iegūstot arī labākās filmas balvu. 

Polaņskis saņēma arī labāka režisora apbalvojumu, ko viņš tagad var pievienot februārī Berlīnes kinofestivālā saņemtajam Sudraba lācim.

«Tas ir par daudz. Vēlreiz - liels paldies visiem maniem līdziniekiem,» Polaņskis, kurš pats ceremoniju Tallinā neapmeklēja, sacīja tiešajā translācijā internetā. «Es pasakos kolēģiem, brīnišķīgajai komandai, kas mums bija. Tas bija starptautisks projekts.«

Vaicāta, kāpēc Polaņskis balvu nav saņēmis klātienē, pasākuma organizētāja Tīna Loka Igaunijas televīzijas ēterā atbildēja ar pretjautājumu: «Vai jūs gribat, lai mēs kļūstam slaveni ar to, ka izdodam Polaņski?» Tiesa gan, Igaunijas varasiestādes norādījušas, ka poļu izcelsmes franču režisors ceremoniju varēja pameklēt bez bažām, jo atbilstoši Igaunijas likumiem viņa lietā iestājies noilgums.

Labākā aktiera godalgu saņēma skots Jūens Makgregors - par galvenās lomas atveidojumu «Rēgu rakstniekā».

«Man bija fantastisks laiks, veidojot šo filmu,» aktieris sacīja videovēstījumā no Taizemes, kur viņš patlaban piedalās filmas «The Impossible» uzņemšanā. «Daudz vairāk nekā citās lomās, kas man bijušas, es jutu, ka režisora Romāna Polaņska rokas veido manu sniegumu, un viņš šo balvu pelnījis tikpat lielā mērā kā es. Tāpēc es paldies teikšu viņam.»

2009.gada gada 26.septembrī Šveices varasiestādes pēc ASV pieprasījuma arestēja Polaņski, kad viņš ieradās uz Cīrihes kino festivālu saņemt apbalvojumu par mūža ieguldījumu kinomākslā. Pēc vairākiem cietumā pavadītiem mēnešiem, Polaņskim tika mainīts drošības līdzeklis uz mājas arestu, kas tika atcelts 12.jūlijā.

Tallinā godalgoti tika arī «Rēgu rakstnieka» mākslinieks Albrehts Konrāds un komponists Aleksandrs Deplā.

Eiropas kino balva tika iedibināta 1988.gadā. Laureātus izraugās Eiropas kino akadēmija, kurā ir 2300 locekļu - aktieri, kritiķi, režisori un producenti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu