Sākta «Skanstes virsotņu» trešās kārtas būvniecība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Būvuzņēmums «Merks» sācis daudzstāvu dzīvojamo māju projekta «Skanstes virsotņu» trešo būvniecības kārtu. Līdz 2011.gada maijam tiks izbūvēta 116 dzīvokļu māja ar pilnu iekšējo apdari. Dotajā brīdī ir jau noslēgti 40 rokasnaudas līgumi par dzīvokļu iegādi šajā projektā, portālu «Apollo» informēja Ēriks Matulis, mediju attiecību konsultants.

«Pretēji tirgū valdošajiem apgalvojumiem, ka neuzbūvētus dzīvokļus neviens vairs nepirks «Skanstes virsotņu» projekta attīstība apliecina, ka par kvalitatīvu piedāvājumu labā vietā būs ne tikai interese, bet arī konkrēti noslēgti darījumi par dzīvokļu rezervāciju. . Dzīvokļus pērk Latvijas iedzīvotāji. Vairākums dzīvokļu tiek iegādāti par banku kredītiem, tāpēc varam secināt, ka bankas izsniedz kredītus uzticamiem klientiem un kvalitatīviem projektiem. Potenciālie pircēji interesējas par dzīvokļiem ar tieši viņu vajadzībām atbilstošu plānojumu un apdari, dzīvokļiem augšējos stāvos ar skatu uz Vecrīgu, ko mēs «Skanstes virsotnēs» arī piedāvājam ,» saka «Merks» Valdes priekšsēdētājs Ivars Geidāns.  

Kā atzīmē Geidāns: «Lēmums par trešās kārtas būvniecību tika pieņemts pēc pirmo kārtu tirdzniecības rezultātu un potenciālo pircēju intereses izvērtēšanas. Divās pirmajās mājās, neskatoties uz tirgū valdošo noskaņu, ik mēnesi pārdevām līdz 15 dzīvokļiem, un tagad brīvi ir palikuši tikai 20 dzīvokļi. Trešajā kārtā, gandrīz kā «treknajos gados», ir jau rezervēti 40 dzīvokļi. Turklāt šobrīd varam izmantot situāciju, kamēr būvniecības izmaksas nav būtiski palielinājušās». 

«Skanstes virsotnes» ir viens no nedaudzajiem dzīvokļu projektiem Rīgā, kurā šogad notiek būvniecība un pārdošana. Trešās kārtas dzīvokļu pārdošana sākta septembrī.  

Ņemot vērā pārdošanas pieredzi pārējās «Skanstes virsotņu» ēkās, kad ekskluzīvie augšstāvu dzīvokļi ar panorāmas skatu uz Rīgu bija klientu pieprasīti, trešajā ēkā sākot no 19.stāva izbūvēs lielus dzīvokļus ar īpaši veidotu dizainu un plašākām iespējām stikloto terašu izmantošanai. Terases būs aprīkotas ar TV pieslēguma iespējām un vietām infrasarkaniem sildītājiem. Pēdējā ēkas stāvā izbūvēs «penthouse» dzīvokļus ar saunu uz jumta terases.

Pašlaik, rezervējot dzīvokli, pircēju izvēlei tiek piedāvāti vairāki jauni dzīvokļu interjera projekti, kuros izmantoti jaunāko kolekciju apdares materiāli un santehnika. «Skanstes virsotņu» trešajā kārtā izbūvēs 116 divu līdz piecu istabu dzīvokļus. Vidējā dzīvokļa cena ēkas 3.-18. stāvā ir 1400 EUR/m2, augšējo stāvos 1700 – 1800 EUR/m2, segtās autostāvvietas cena ir EUR 9,000 par vienu vietu.  

Dzīvojamā  māju kompleksa «Skanstes virsotnes» būvniecības 1.kārta tika pabeigta 2008.gadā, otrā kārta - 2009.gada sākumā. Dzīvojamo māju kompleksā «Skanstes virsotnes» ir izbūvētas divas dzīvojamās ēkas, divlīmeņu slēgta autostāvvieta ar labiekārtotu apzaļumotu atpūtas un bērnu rotaļu laukumu 6000 m2 lielā teritorijā. Pirmajās divās kārtās izbūvēti 265 dzīvokļi. SIA «Merks» «Skanstes virsotņu» projektā ir ieguldījis 30 miljonus latu.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu