BBC: nodokļu palielināšana liks iedzīvotājiem uzgriezt muguru Latvijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas iedzīvotāji ar bažām gaida plānotās nodokļu izmaiņas, kas varētu likt viņiem izšķirties par došanos laimes meklējumos uz citām valstīm, vēsta britu raidkorporācija BBC.

BBC korespondents Rīgā Demiens Makginess viesojies pie kādas latviešu ģimenes, kurā aug divi bērni un kurā abi vecāki palikuši bez darba. Ģimene pašlaik iztiek no bērnu pabalstiem un tuvinieku atbalsta, taču viņus satrauc gaidāmais mājokļa nodokļa palielinājums, kas ģimenes mājai būs ap 1000 eiro gadā.

Ja kādam no vecākiem neizdosies atrast darbu, tad jauno nodokļu ieviešana spiedīs viņus meklēt darbu kādā citā valstī un pārcelties uz to, atzīst ģimene.

Savukārt «Swedbank» galvenais ekonomists Latvijā Mārtiņš Kazāks BBC korespondentam pauda viedokli, ka plānotie budžeta konsolidācijas pasākumi rada pārāk lielu nodokļu nastu, bet ekonomikas veicināšanas pasākumi ir pārāk vāji, lai nodrošinātu tālāku ekonomisko izaugsmi.

Kā ziņots, valdības plānotās izmaiņas nodokļu politikā paredz vairāku nodokļu palielināšanu, tostarp mājokļu nodokļa likmi.

Dubultojot nodokļa likmi mājokļiem, nolemts saglabāt patlaban esošo 25% pieauguma ierobežojumu nodoklim par zemi. Nodoklis mājokļiem patlaban ir atkarīgs no tā kadastrālās vērtības un tiek piemērots 0,1%, 0,2% un 0,3%. Palielinot nodokli, jaunās likmes būs 0,2%, 0,4% un 0,6% no kadastrālās vērtības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu