Uz laiku atliek valsts apmaksāto vakcināciju pret rotavīrusu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Šodien Ministru kabineta sēdē apstiprināts Veselības ministrijas izstrādātais grozījumu projekts Vakcinācijas noteikumos, kas paredz uz laiku atlikt valsts apmaksāto vakcināciju pret rotavīrusu infekciju un samazināt ārstniecības personām aizpildāmās medicīniskās dokumentācijas apjomu par iedzīvotāju vakcināciju, portālu «Apollo» informēja Oskars Šneiders, Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas speciālists.

Ņemot vērā, ka pēdējos divos gados notikusi strauja vakcinācijas kalendāra paplašināšana, iekļaujot vairākas jaunas vakcīnas (piemēram, pret vējbakām, pneimokoka infekciju, pret papilomas vīrusu infekciju 12 gadīgām meitenēm) un to, ka atsevišķās vecuma grupās ir pazeminājusies kopējā vakcinācijas aptvere, Veselības ministrija nolēma no 2011.gada 1.janvāra plānoto valsts apmaksāto vakcināciju pret rotavīrusu infekciju ieviešanu atlikt līdz 2014.gadam. Vienlaicīgi Veselības ministrija apņemas palielināt iepriekšējos gados ieviesto vakcīnu vakcinācijas aptveri un vairāk pievērsties sabiedrības informēšanai par vakcinācijas nozīmību veselības profilaksē.

Tāpat grozījumos tiek noteikta iespēja veikt vakcināciju pret atsevišķām slimībām gadījumos, kad pacients jau ir saņēmis kādu poti no kombinētajā vakcīnā iekļautajām.

Savukārt, lai samazinātu ārstniecības personām aizpildāmās medicīniskās dokumentācijas apjomu, ar nākošo gadu vienkāršotas atskaites par vakcīnu pasūtīšanu un veiktajām potēm, apvienojot tās vienā veidlapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu