«VEF Rīga» svarīga uzvara pār «Hapoel Migdal»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas kausa G apakšgrupas piektās spēļu kārtas mačā šovakar «VEF Rīga» basketbolisti savā laukumā ar 74:71 uzvarēja Izraēlas klubu Jeruzalemes «Hapoel Migdal», saglabājot izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

«VEF Rīga» un Jeruzalemes «Hapoel Migdal» 74:71 (23:23, 33:40, 60:54).
Bertāns 20 (4 rez. piesp.), Janičenoks 13 (7 atl.b.), Bērziņš 12 (6 atl.b.), Parahovskis 10 (9 atl.b.), Valters 8, Gadsons 4 (4 rez. piesp.), Šeļakovs 3, Viljamss 2, Keins 2; Solomons 24 (9 atl.b.), Ričs 14 (6 atl.b.), Rendls 14 (6 atl.b.), Klensijs 12.

Rima Kurtinaiša pēcspēles komentārs

Laukuma saimnieki spēli iesāka ar labu precizitāti metienos no distances, kas ļāva iegūt astoņu punktu pārsvaru (13:5 un 17:9), tomēr ceturtdaļas turpinājumā viesi «pielika» agresivitātē gan aizsardzībā, gan uzbrukumā un ar sava līdera Vila Solomona pūlēm spēja panākt izlīdzinājumu (21:21).

Otro ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka viesi un līdz ceturtdaļas vidum «Vefiņš» nonāca zaudētājos jau ar -10 (27:37). Ceturtdaļas atlikušajā laikā «VEF Rīga» izmantoja pretinieku kļūdas gan metienos, gan tehniskajos elementos un spēja pietuvoties līdz 33:37, taču puslaiks beidzās ar precīzu Džeisona Riča tālmetienu no savas laukuma puses.

Neskatoties uz auksto dušu puslaika beigās, trešo ceturtdaļu «VEF Rīga» iesāka ļoti veiksmīgi, gūstot deviņus punktus pēc kārtas (septiņi no tiem Dairim Bertānam) un pārņemot vadību - 42:40. Līdz ceturtdaļas vidum «VEF Rīga» izrāviens 17:4 turpinājās un mājinieki ieguva sešu punktu pārsvaru (50:44).

Pateicoties uzvarētai trešajai ceturtdaļai ar 27:14, pēdējās desmit minūtes «Vefiņš» iesāka ar +6 (60:54). Pēdējā ceturtdaļa iesākās mazrezultatīvi un «VEF Rīga» izdevās saglabāt nelielo pārsvaru. Lai gan pašiem punkti nācas ar milzu grūtībām, tomēr arī «Hapoel Migdal» nespēja trāpīt pat brīvus metienus. Pēdējās minūtes sākumā mājiniekiem bija +1 (71:70), bet tad trīspunktu metienu realizēja Bērziņš (74:70).

Otrā G apakšgrupas šīvakara spēlē Seviljas «Cajasol» savā laukumā ar 68:89 zaudēja Čehijas čempioniem «CEZ Nymburk».

Pašlaik trīs uzvaras ir «Hapoel Migdal» un «Cez Nymburk» rēķinā, bet «Cajasol» un «VEF Rīga» ir pa diviem panākumiem.

Turnīra pēdējo spēli «VEF Rīga» komanda aizvadīs nākamo otrdien, 21. decembrī, kad izbraukumā tiksies ar «CEZ Nymburk». Lai iekļūtu nākamajā kārtā «VEF Rīga» būs jāuzvar ar 11 punktu pārsvaru un jācer, ka «Cajasol» viesos zaudēs «Hapoel Migdal».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu