«Žalgiris» atlaiž galveno treneri Petroviču

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kauņas «Žalgiris» atlaidis galveno treneri, 51 gadu veco serbu speciālistu Aco Petroviču, kas šajā amatā tika apstiprināts jūnija beigās, vēsta portāli «Basketnews.lt» un «lrt.lt».

Komandas basketbolisti, ierodoties uz treniņu, šovakar viņa vietā jau sastapa Rimantu Grigu, kas kopš novembra ir kluba sporta direktors.

«Lēmums tika pieņemts šodien, par atlaišanas iemesliem ziņosim nedaudz vēlāk. Tagad komandu vadīs Grigs,» paziņojis kluba ģenerāldirektors Pauļus Motejūns.

Petroviča pozīcijas «Žalgiris» galvenā trenera amatā sašķobījās pēc ULEB Eirolīgas turnīrā piedzīvotajiem zaudējumiem Belgradas «Partizan» un Telavivas «Maccabi Electra». Lai gan aizvadītajā ULEB Eirolīgas kārtā Kauņas klubs izbraukumā uzvarēja Gdiņas «Asseco Prokom», sestdien tas VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sacīkstēs zaudēja Mariupoles «Azovmash» komandai.

Ar komandu jau trenējas un fizisko formu cenšas atgūt arī Markuss Brauns un Aleksandrs Čapins, norāda «Basketnews.lt».

Petrovičs laikā no 2007. līdz 2009. gadam bija Kazaņas «Unics» galvenais treneris. Serbu speciālista vadībā «Unics» komanda spēja iekļūt ULEB kausa izcīņas finālastotnieka turnīrā, kā arī izcīnīja Krievijas kausu un ieņēma trešo vietu Krievijas čempionātā.

Petrovičs trenera karjeras laikā ir audzinājis arī Serbijas komandas Belgradas FMP jaunos basketbolistus, kā arī bijis cita Serbijas kluba Vršacas «Hemofarm» un Krievijas komandas Rostovas «Lokomotiv» galvenais treneris.

Pagājušās sezonas sākumā Petrovičs bija Belgradas «Crvena Zvezda» komandas galvenais treneris, taču 2009. gada decembrī pameta komandu, jo tai radās finansiālas grūtības.

ULEB Eirolīgas A apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik «Žalgiris» ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ieņem otro vietu. VTB VBL B apakšgrupā Kauņas klubs ar četrām uzvarām piecās cīņās ieņem pirmo vietu, bet Lietuvas čempionātā ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs ir pirmajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu