Nepieciešams:
Kartupeļu <i>ķiļķeni</i> ar sviestu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
10 lieli kartupeļi
2 olas
sāls
milti
sviests
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo, sarīvē, nospiež sulu. Sulu atstāj traukā, lai nostājas ciete. Kartupeļu masai pieliek olas, sāli, stērķeli no kartupeļu sulas un miltus. Miltus pieliek tik, lai veidotos pastingra mīkla. No mīklas veido plakanas klimpas, vāra sālsūdenī gatavas - līdz klimpas uzpeld. Klimpas pasniedz ar kausētu sviestu.
Variants: Izvārītas klimpas apcep sviestā, pasniedz ar saceptu gaļu.
Variants: Ar šo pašu mīklu vāra piena klimpu zupu. Ūdenī vāra nelielas klimpas, kad tās uzpeld, pielej pienu un uzvāra.