Latvijas sieviešu basketbola izlases direktora amatu ieņems Māris Jučmanis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par jauno Latvijas sieviešu basketbola izlases direktora pienākumu izpildītāju Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde trešdien nosaukusi Māri Jučmani.

Jučamanis no 2010. gada pilda arī vīriešu valstsvienības ģenerālmenedžera pienākumus.

Tādējādi LBS ir nolēmusi abu valstsvienību organizatorisko vadību koncentrēt vienās rokās.

LBS savu izvēli pamato ar faktu, ka 2011. gada vasarā abu komandu darba cikli nepārklājas, tāpēc pienākumu savienošana neradīs problēmas.

Jučmanis savas basketbolista karjeras laikā pārstāvēja tādus klubus kā «Lainers», «Roja» un «Rīga», bet no 2005. līdz 2009. gadam pildīja bankrotējušā kluba Rīgas ASK menedžera un sporta direktora pienākumus.

Kā zināms, Latvijas sieviešu basketbola izlase 2011. gada Eiropas čempionāta D apakšgrupā mērosies spēkiem ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Franciju, kā arī Grieķijas un Horvātijas valstsvienībām.

Šis būs Latvijas sieviešu ceturtais Eiropas čempionāta finālturnīrs pēc kārtas.

LETA jau vēstīja, ka Eiropas čempionāta finālturnīrs nākamgad notiks no 18.jūnija līdz 3. jūlijam Polijā. Sekmīgākās Eiropas čempionāta komandas kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Savukārt 2011. gada Eiropas čempionāts vīriešiem tiks rīkots Lietuvā.

Latvijas izlases savus apakšgrupu pretiniekus uzzinās izlozē, kas norisināsies nākamā gada 30. janvārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu