Latvijas biatlonistiem neveiksmīgs starts 20 kilometru distancē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas biatlonisti šodien nesekmīgi aizvadīja Pasaules kausa izcīņas trešā posma, kas risinās Slovēnijas pilsētā Pokļukā, sacensības 20 kilometru distancē.

Labāko rezultātu sasniedza Ilmārs Bricis, kurš četrās šaušanās pieļāva septiņas kļūdas un ierindojās 80. vietā. Bērziņš kļūdījās sešas reizes un ierindojās 93. vietā, bet vēl viens Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs bija sacensību pieteikumā, taču uz starta neizgāja.

Sacensībās uzvarēja austrietis Daniels Mezotičs, kurš kļūdījās vienu reizi un finišā par 58,4 sekundēm apsteidza šveicieti Bendžaminu Vegeru, kas arī pieļāva vienu kļūdu. Trešo vietu izcīnīja Ukrainas biatlonists Sergejs Sedņevs, kurš kļūdījās divreiz un uzvarētājam zaudēja minūti un 21,2 sekundes.

Bricis uzvarētājam zaudēja astoņas minūtes un 19,2 sekundes, bet Bērziņš no Mezotiča atpalika desmit minūtes un 52,6 sekundes.

Sacensības notika brāzmainā vējā, līdz ar to daudz kļūdu pieļāva arī vairāki vadošie sportisti.

Slavenais norvēģis Ūle Einārs Bjerndālens kļūdījās septiņas reizes un ieņēma tikai 55. vietu, bet vēl divi Norvēģijas biatlonisti Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svensens, kuri pirms šīm sacensībām ieņēma Pasaules kausa kopvērtējuma pirmās divas vietas, katrs kļūdījās pa četrām reizēm un ierindojās attiecīgi 12. un 16. vietā.

Neskatoties uz salīdzinoši neveiksmīgajām sacensībām, Pasaules kausa kopvērtējumā pirmās trīs vietas saglabāja Svensens, Bē un Bjendālens, kuriem ir attiecīgi 282, 275 un 235 punkti, bet Bricis ar 49 punktiem noslīdēja uz 40. vietu.

Plkst. 15.15 pēc Latvijas laika sākās arī sieviešu 15 kilometru distance. Tajā no Latvijas biatlonistēm ar trešo numuru trasē dosies komandas līdere Madara Līduma, Žanna Juškāne startēs ar 50. numuru, bet Gerda Krūmiņa trasē dosies kā 81.

Posms sestdien turpināsies ar vīriešu un sieviešu sprinta sacensībām, bet svētdien noslēgsies ar jauktās stafetes sacensībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu