Latvijas biatlonistes ārpus labāko četrdesmitnieka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas biatlonistes šodien uzrādīja pieticīgus rezultātus Pasaules kausa izcīņas trešā posma, kas risinās Slovēnijas pilsētā Pokļukā, sacensībās 15 kilometru distancē, labākajai no latvietēm - Madarai Līdumai - ierindojoties 47. vietā.

Līduma, kura trasē devās ar trešo numuru, četru šaušanu laikā nopelnīja četrus soda apļus, uzvarētājai Tūrai Bergerei no Norvēģijas finišā zaudējot piecas minūtes un 17 sekundes.

Gerda Krūmiņa pirmajās divās šaušanās darbojās nekļūdīgi, taču atlikušajās divās pieļāva četras kļūdas, finišā Bergerai zaudējot septiņas minūtes un 38 sekundes un ieņemot 65. vietu. Bet Žanna Juškāne šaušanā kļūdījās sešas reizes, finišā uzvarētajai zaudējot 12 minūtes un 31 sekundi un ierindojoties 92. vietā 94 finišējošo sportistu vidū.

Sacensībās uzvarēja Bergera, kura šāva nekļūdīgi, finišā tikai par 1,8 sekundēm apsteidzot Pasaules kausa kopvērtējuma līderi somieti Kaisu Mekereinenu, kura savu vienīgo kļūdu pieļāva pēdējā šautuvē. Trešajā vietā 35,3 sekundes aiz Bergeras ierindojās Francijas biatloniste Marī Loru Brunē, kura sacensību gaitā sašāva visus 20 mērķus.

Helēna Ēkholma (bijusī Junsone) no Zviedrijas, kura Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem otro vietu, šaušanā pieļāva četras kļūdas, uzvarētājai zaudējot gandrīz četras minūtes un ierindojoties vien 24. vietā.

Pasaules kausa kopvērtējuma pirmajā trijniekā izmaiņas pēc šīm sacensībām nav notikušas. Pirmo vietu saglabāja Mekereinena, kura sakrājusi 306 punktus, bet otrajā vietā par spīti sliktajam rezultātam joprojām ir Ēkholma, kura tikusi pie 253 punktiem. Trešajā vietā ar 240 punktiem ir vēl viena zviedriete Anna Karina Zideka. Tikmēr Līduma ar 23 punktiem atkāpusies uz 47. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu