Dzīvnieku aizstāvjus sadusmo Ķīnas veikals, kurā pārdod no kaķu un suņu ādas izgatavotas lietas

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas lielākajā tīmekļa mazumtirdzniecības vietnē «Taobao» iespējams iegādāties tūkstošiem no kaķu un suņu ādas izgatavotas lietas, kas izsaucis asu dzīvnieku tiesību aizstāvju nosodījumu, otrdien vēsta valsts mediji.

Pircēji visvairāk iecienījuši no suņu kažoka pagatavotas bikses un cepures, kas tiek raksturotas kā īpaši noderīgas aukstā laikā.

Kā norāda kāds tirgotājs, visi viņa tīmekļa veikalā pieejamie izstrādājumi izgatavoti no īstas kaķu ādas.

Tikmēr aktīvisti skaidro, ka parasti par upuriem kļūst klaiņojošie dzīvnieki, kuru ādas tiek pārdotas kažokādu tirgotājiem Ķīnas austrumu daļā, bet gaļa nonāk restorānos valsts dienvidos.

«Mums ir brīvprātīgie, kas cenšas pasargāt dzīvniekus, bet ar to nav pietiekami, jo valdības uzraudzība ir neatbilstoša,» skaidro Ķīnas Mazo dzīvnieku aizsardzības asociācijas pārstāvis.
Dzīvnieku aizstāvji arī mudina aizliegt šādu produktu tirdzniecību.

«Vai tie, kuri guļ uz matračiem, kuru izgatavošanai ziedotas dzīvības, tiešām jūtas laimīgi un ērti? Vai tas nav cietsirdīgi,» pie kāda attēla, kurā redzams no kaķu kažoka izgatavots matracis, komentārā norāda kāds tīmekļa lietotājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu