Sniega sega Latvijā pat piecas reizes pārsniedz normu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Salīdzinot ar ilggadīgiem vidējiem rādītājiem, sniega sega pašreiz Latvijā ir divas līdz piecas reizes biezāka par normu, ziņo sinoptiķi.

Nokrišņu daudzums kopumā Latvijā pagājušajā dekādē - no 11. līdz 20.decembrim, bijis tuvu normai, tomēr Mērsragā nokrišņu daudzums sasniedza 220% no normas. Šajā dekādē nokrišņi bijuši katru dienu.

Pagājušajā dekādē valdīja arī auksts un ar sniegu bagāts laiks. Vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija -7,8 grādi. Tas ir 5,4 grādus zemāk par normu. Arī visas dekādes dienas bija vēsākas par normu.

Visaukstākais laiks bija 13. un 20.decembrī. 13.decembra rītā temperatūras stabiņš noslīdēja līdz -21,4 grādiem Daugavpilī un -22,5 grādiem Bauskā.

Nedaudz zemāks par normu pagājušajā dekādē bija vēja ātrums, maksimālo ātrumu brāzmās 15-17 metrus sekundē sasniedzot vien vietām piekrastes rajonos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu