Lembergam neizdodas panākt sankcijas atcelšanu par prokurora aizvainošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ventspils mēram Aivaram Lembergam nav izdevies panākt Rīgas apgabaltiesas lēmuma atcelšanu par procesuālās sankcijas piemērošanu - 180 latu naudassoda uzlikšanu par to, ka Lembergs tiesas sēdē ar vārdiem aizskāris prokuroru, aicinot viņu «stāvēt pie ratiem».

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, Lembergs šo lēmumu mēģinājis apstrīdēt, taču Rīgas apgabaltiesa to atstājusi negrozītu.

Kā pastāstīja Lemberga advokāts Raimonds Krastiņš, gan viņš, gan viņa aizstāvamais ar sūdzībām par minēto lēmumu vērsušies Augstākajā tiesā, tomēr tā pārsūtījusi šīs sūdzības Rīgas apgabaltiesai, kas savukārt nodevusi tās izskatīšanai tiesneša Borisa Geimana sastāvam, kas Lemberga krimināllietu izskata pēc būtības. «Ja tiesneši vienreiz ir pieņēmuši lēmumu piemērot sankciju un ja viņi tagad skata sūdzību [par šo pašu lēmumu], tas būtu dīvaini, ka tagad viņi domātu savādāk,» tiesas šodien pieņemto lēmumu komentēja Krastiņš.

Advokāts sacīja, ka šajā sakarā viņš arī iesniedzis noraidījumu tiesas sastāvam. «Es uzskatīju, ka tas pats tiesas sastāvs nedrīkst skatīt sūdzību par pašu lēmumu, jo tad sanāk, ka tiesneši vērtē savu darbu, un tas savukārt, manā skatījumā, ir pretrunā ar principiem par objektīvu un neatkarīgu tiesu. Un šajā sakarā es šodien arī iesniedzu noraidījumu tiesas sastāvam,» informēja Lemberga aizstāvis.

Šis Krastiņa pieteiktais noraidījums tiesas sastāvam netika apmierināts.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, uz šodien notikušo sēdi dažādu iemeslu dēļ neizdevās piespiedu kārtā atvest lieciniekus, kuri uz lietas izskatīšanu nebija ieradušies iepriekš. Dažādi liecinieki tiks aicināti arī uz nākamo tiesas sēdi, kas notiks 2011.gada 11.janvārī plkst.11.

LETA jau ziņoja, ka Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Šajā lietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis. Visi apsūdzētie nesaprot un neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības.

Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Geimans, Ligita Kuzmane un Irīna Jansone, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Iepriekš lietu kopš 2009.gada 16.februāra izskatīja Geimans ar tiesu piesēdētājiem, bet tiesu piesēdētāju institūts no 2009.gada 1.jūlija tika likvidēts, un toreizējais tiesas sastāvs netika līdz sprieduma taisīšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu