Šogad dārgākais Ziemassvētku mielasts piecu gadu laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

Neraugoties uz krīzi, jārēķinās, ka šogad uzklāt Ziemassvētku mielasta galdu iznāk dārgāk nekā pērn vai pat iepriekšējos treknajos gados, raksta «Neatkarīgā».

Neatkarīgā pārliecinājās, ka identiska svētku maltīte, kurā galdā tiktu celti ziemas saulgriežiem tradicionālie zirņi ar speķi, štovēti kāposti, piparkūkas, speķa pīrādziņi, mandarīni un citas gardas lietas, kas iegādātas vienā un tajā pašā veikalā, šogad izmaksā par aptuveni trim procentiem dārgāk nekā 2009. gadā un par aptuveni 21% dārgāk nekā 2006. gadā.

Šogad ir dārgākās konfektes Serenāde un mandarīni pēdējo piecu gadu laikā. Arī pildīta cepeša, vārītu apceptu kartupeļu un speķa pīrādziņu cena šogad ir augstākā kopš 2006. gada. Savukārt zirņi ar speķi cenā pieauguši teju trīskārt.

Savukārt «Latvijas avīze» raksta, ka «šogad salīdzinājumā ar pērno gadu par 12% sarucis to iedzīvotāju īpatsvars, kuri Ziemassvētku galda klāšanai gatavojas tērēt vairāk par 40 latiem. Lielākā daļa jeb 72% respondentu svētku maltītes sagādāšanai plāno atvēlēt līdz 40 latiem, bet 26% nedomā pārsniegt 20 latu slieksni.»

Kā galveno naudas taupības iemeslu 40% aptaujāto min ienākumu samazināšanos.

Arī šogad pārliecinošs vairākums jeb 62% aptaujas dalībnieku lielāko daļu svētku mielasta plāno gatavot paši, pārējo papildinot ar jau gataviem produktiem.

27% aptaujāto iedzīvotāju galdā liks tikai pašu gatavotus gardumus.

Par 9% pieaudzis to iedzīvotāju īpatsvars, kuri svētku galda klāšanai plāno iegādāties mazliet dārgākus produktus nekā ikdienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu