Ozols: Kreditēšanas aktivitāti arī nākamgad noteiks pieprasījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2011.gadā kreditēšanas aktivitāti tāpat kā līdz šim noteiks pieprasījums, kuru virzīs gan privātpersonas, gan uzņēmumi ar pārredzamiem un regulāriem ienākumiem un tādu saistību līmeni, kas ļauj uzņemties jaunas saistības, biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja «SEB bankas» prezidents Ainārs Ozols.

Pēc viņa sacītā, šogad «SEB banka» 80%-90% finansējuma piešķīra uzņēmumiem ilgtermiņa kredītu un apgrozāmo līdzekļu finansēšanai, pārējā daļa tika nodrošināta mājsaimniecību vajadzībām. Lielāku īpatsvaru privātpersonu finansēšanā «SEB banka» paredz līdz ar nodarbinātības rādītāju tālāku uzlabošanos, īpašumu salīdzinoši zemajām cenām, kā arī iedzīvotāju noskaņojuma uzlabošanos.

Ozols stāsta, ka nākamgad «SEB bankas» prioritāte būs attiecību stiprināšana ar klientiem un izcilība apkalpošanā. «Latvijā to plānojam realizēt, turpinot finansējuma piešķiršanu biznesa attīstībai un mājokļu iegādei klientiem, kuru līdzšinējais saistību līmenis ļauj uzņemties jaunas saistības, kā arī nodrošinot izdevīgākus risinājumus un maksu par finanšu pakalpojumiem tiem klientiem, kas mūs izvēlēsies kā savu pamatbanku, attīstot vēl ciešāku sadarbību ar Latvijā strādājošajiem uzņēmumiem,» plānos dalījās Ozols.

Viņš uzsver, ka jau šogad «SEB banka» ir veikusi būtiskus uzlabojumus pakalpojumu struktūrā, lai padarītu tos klientiem saprotamus un izdevīgus. Piemēram, pēdējo mēnešu laikā ieviesti privātpersonu un uzņēmumu komplekti, kas ļauj noteiktas mēneša maksas robežās veikt bezmaksas pārskaitījumus internetbankā «Ibanka» «SEB bankas» ietvaros. Nākamgad paredzēts strādāt pie jauniem uzlabojumiem atbilstoši klientu vajadzībām.

Kā ziņots, SEB grupa Latvijā šā gada trešajā ceturksnī no pamatdarbības guvusi 13,6 miljonu latu peļņu, informēja «SEB bankas» korporatīvās komunikācijas vadītāja vadītāja Agnese Strazda.

Vēl šā gada otrajā ceturksnī SEB grupas Latvijā pamatdarbības zaudējumi bija 6,6 miljoni latu, kas bija četras reizes mazāki nekā gada pirmajos trīs mēnešos, kad zaudējumi bija 24 miljoni latu. Kopumā šā gada deviņos mēnešos gan bankai joprojām ir zaudējumi 16,96 miljonu latu apjomā.

SEB ieņēmumi šā gada trešajā ceturksnī bija 18,8 miljoni latu, kas ir par 6% vairāk nekā gada otrajā ceturksnī, savukārt deviņu mēnešu ieņēmumi sasnieguši 56,8 miljonus latu.

SEB kopējais kredītportfelis 30.septembrī sasniedza 2,29 miljardus latu. Kapitāls un rezerves 30.septembrī bija 204,8 miljoni latu, bet aktīvu apjoms bija 2,76 miljardi latu.

«SEB banka» ir «SEB» grupā, kas ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija un sniedz bankas pakalpojumus 400 000 uzņēmumu un institucionālo klientu un pieciem miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl desmit valstīs. «SEB» grupā strādā vairāk nekā 20 000 darbinieku.

Biznesa žurnāla «Kapitāls», IBS Prudentia un «NASDAQ OMX Riga» 2010.gada pētījumā «101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums» «SEB banka» ar uzņēmuma vērtību 162,29 miljoni latu ierindojas 11.vietā. Pērn «SEB banka» šajā sarakstā ar 149,68 miljonu latu vērtību tika ierindota 13.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu