Līdz Jaunā gada sagaidīšanai piecas dienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Vēl piecas dienas līdz Vecgada vakaram ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis tiek aicināts Rīgā apmeklēt vairākus bezmaksas koncertus, pilsētas parkos un laukumos baudīt ziemas priekus un dažādas sportiskās aktivitātes, kā arī iepirkties Ziemassvētku tirdziņos. 

Programma: Jaungada pasākumi Rīgā

28. decembra vakarā svētku melodijas skanēs koncertos Rīgas Svētā Pētera baznīcā un Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā. 29. decembrī Melngalvju namā viesosies mūziķi no ASV - «Klavieru trio», bet Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā uzstāsies pašmāju jauniešu koris «Kamēr…». Dienu pirms Vecgada vakara, 30. decembrī Rīgas Lutera (Torņkalna) baznīcā kontrtenora Sergeja Jēgera, Latvijas Radio kora un kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» sniegums koncertcikla «Eiropas Ziemassvētki» ietvaros.

Savukārt pirms Jaunā gada sagaidīšanas 31. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Domā  skanēs ērģeļu melodijas koncertā «Ērģeļu skaņās atvadās gads».

Līdz pat 30. decembrim katru vakaru no plkst. 17.00 Vecrīgā pie Sv. Pētera baznīcas uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja fasādes (Skārņu iela 10/20) iedzīvotājus gaida arī projekts «Rūķu Ziemassvētki», kurā uz ēkas fasādes tiek projicēta mākslinieces Kristīnas Ratnieces radītā Ziemassvētku ainava ar iedegtu eglīti, sniega kupenām un krītošām zvaigznēm. Ikviens garāmgājējs tiek aicināts iesaistīties spēlē, nofilmējoties laukumā izvietotajā filmēšanas kabīnē, tādējādi papildinot uz sienas projicētās bildes un redzot sevi rūķa tēlā rosāmies pasaku ainavā - pikojoties, nesot dāvanas vai virpuļojot debesīs.

31. decembrī visi laipni gaidīti pie Brīvības pieminekļa sagaidīt Jauno 2011. gadu, kur tieši gadu mijā Rīgas svētku Uguņotāju sacensību otrās vietas ieguvējs SIA «Ugunsmeistars» ikvienu priecēs ar svētku uguņošanu. 
 
Līdz pusnaktij Vecrīgā darbosies arī tirdziņš Līvu laukumā un «Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš» Doma laukumā, turklāt, atsevišķas tirdzniecības vietas strādās līdz pat plkst. 2.00. Līdztekus tam, Doma laukumā no 22.30 līdz plkst. 23.45 muzicēs grupa «Labvēlīgais tips». Vecrīgā gadu mijā darbosies arī pilsētas slidotava Strēlnieku laukumā - darba laiks: no 2010. gada 31. decembra plkst. 10.00 līdz 2011. gada 1. janvāra plkst. 2.00.

Vēl 2011. gadā līdz 17. janvārim projekta «Rīgas Ziemassvētku egļu ceļš» ietvaros iespējams  apmeklēt un aplūkot 25 Rīgas īpašās dizaina egles. Tāpat ikviens aicināts ziemas priekus baudīt gan Esplanādē, kur iespējams nobraukt no Rīgas Jautrā ziemas kalniņa, kas darbojas katru dienu bez brīvdienām no plkst. 12.00 līdz plkst. 22.00 (31. decembra vakarā  - līdz plkst. 19.00), gan slēpošanas trasēs Uzvaras parkā, Mežaparkā, Motormuzejā un Brīvdabas muzejā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu