Policija: Rīgas reģionā uzdarbojas kādas trīs laupītāju bandas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Rīgas reģionā uzdarbojas aptuveni trīs laupītāju bandas, kurām, iespējams, ir arī ieroči, visticamāk - gāzes, intervijā aģentūrai LETA pieļāva Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Kopumā 2010.gada 11 mēnešos Rīgas reģionā ir reģistrētas 693 laupīšanas, kas ir par 295 mazāk nekā 2009.gada analogā laika posmā. No visām laupīšanām 31 bijusi bruņota jeb tāda, kurā izmantoti ieroči. 2009.gadā bruņotu laupīšanu skaits 11 mēnešos bija 105. Grišins skaidroja, ka tieši 2009.gada beigās un šā gada sākumā ir aizturētas vairākas organizētas grupas. Būtībā 2010.gada sākumā Rīgas reģionā uzdarbojušies vien tādi «vientuļi laupītāji», bet gada otrajā pusē parādījās jau grupas.

Policijai bažas pēdējā laikā rada laupītāju uzbrukumi aptiekām, lombardiem. 2010.gadā bijušas arī dažas banku aplaupīšanas, bet vairs tā nelaupa spēļu zāles, kā tas bija 2009.gadā.

Ielu bandu patlaban Rīgas reģionā nav. Tie, kas bija, ir aizturēti.

Vēl Grišins pastāstīja, ka Rīgas reģionā ik pa laikam parādās profesionāli zagļi, kuri apzog privātmājas. Ja iepriekš šīs zādzības pārsvarā tika veiktas nakts laikā un ēku pirmajos stāvos, tad 2010.gadā zagļi pārprofilējušies uz ēku otrajiem stāviem, jo tajos parasti atradās visvērtīgākās lietas. Zagļi ilgstoši māju novēro un zādzību izdara laikā, kad mājas saimnieki, piemēram, ēkas pirmajā stāvā vakariņo. Pirms tam viņi novērojuši, kur dāmas noliek savas dārglietas un kungi savu naudu. Šajā laikā, kad ārā ir sniegs, kurā paliek pēdas, zādzības netiek reģistrētas. Līdz šim policijai arī nav izdevies atklāt uzņēmēja Raimonda Gerkena privātmājas apzagšanas lietu, tajā vēl esot daudz jautājumu.

Runājot par zādzībām, Grišins minēja automašīnu zādzības, kuru skaitu ietekmējusi Lietuvas organizētā noziedzība. Lietuvieši Latvijā pārsvarā zaguši jaunas un dārgas automašīnas no privātmājām. Lai gan pēdējā laikā auto tiek zagti arī no nenorobežotām teritorijām. Rīgas reģionā 2010.gada 11 mēnešos reģistrētas 758 automašīnu zādzības, kas ir par 326 mazāk nekā 2009.gada analogā laika posmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu