Zviedrijā šosezon pirmais cūku gripas izraisītais nāves gadījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Zviedrijā nomiris kāds ar vīrusu H1N1 inficēts septiņus gadus vecs zēns, un šis ir pirmais šajā sezonā reģistrētais nāves gadījums, ko izraisījusi tā dēvētā cūku gripa, sestdien ziņoja veselības aizsardzības dienesta pārstāvji.

Zēns bija viens no trim ar H1N1 inficētiem pacientiem, kuri tika ārstēti dažādu slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās Zviedrijas dienviddaļā. Viņš nomira Helsingborgā piektdien, teica Zviedrijas Infekcijas slimību kontroles institūta (SMI) pārstāvis Pērs Hagstams.

«Viņiem visiem kopējs bija tas, ka viņi piederēja pie riska grupas un viņiem bija arī citas sarežģītas slimības,» vietējam laikrakstam «Helsingborgs Dagblad» teica Hagstams.

Līdz 26 decembrim bija zināms, ka 65 cilvēki Zviedrijā ir inficējušies ar vīrusu H1N1, kas pagājušajā gripas sezonā Zviedrijā nogalināja 30 cilvēkus, ziņo SMI.

Pasaules Veselības organizācija augustā paziņoja, ka cūku gripas pandēmija ir beigusies vairāk nekā gadu pēc tam, kad no Meksikas ievestais vīruss izraisīja paniku un nogalināja tūkstošiem cilvēku visā pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu