Policijai ir pavedieni ebreju kapu apgānītāju meklēšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai arī 8.decembra nakts ebreju kapu apgānīšanas lietā būtisku jaunumu nav un noziegums nav atklāts uz karstām pēdām, policija nezaudē cerību, ka vainīgie tiks noskaidroti, raksta laikraksts «Latvijas Avīze».

«Izmeklēšana turpinās. Šobrīd neviena aizturētā nav, tomēr nevar teikt, ka policijai nebūtu neviena pavediena,» saka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Toms Sadovskis.

Viņš atzīst, ka nozieguma izdarīšanas vietā atrasti priekšmeti, kas varētu palīdzēt neģēlības atklāšanā. Laikrakstam kļuvis zināms, ka tie ir krāsu baloniņi, ar kuriem apzīmēti pieminekļi.

Kriminālprocesa izmeklēšanā iesaistījusies arī Drošības policija. Sadovskis atzīst, ka šī policijas struktūra apzinājusi un uzklausījusi personas, kas sevi dēvē par skinhediem vai neonacistiem, tomēr pagaidām nav bijis pamats kādu no šīm personām aizturēt saistībā ar ebreju kapu apgānīšanu.

nezināmi vandaļi apgānīja vairāk kā 100 ebreju kapu pieminekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu