Kažam, šķiet «Slāpes nepāries»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Dziedātājs Kaža, kurš pagājušajā gadā veiksmīgi uzsāka savu solo karjeru un šogad plāno izdot savu debijas albumu, šonedēļ klausītājiem piedāvā savu jaunāko dziesmu [s:36811], kuras mūzikas autors ir pats Kaža, bet pie teksta strādājis Mārtiņš Freimanis. Pēc nedēļas plānota arī dziesmas videoklipa pirmizrāde.

Kompāniju «Mikrofona ieraksti» un «Izdevniecība MicRec» pārstāvji uzskata, ka šī dziesma gūs ne mazākus panākumus, kā visas iepriekšējās mākslinieka un autora dziesmas, kuras visas, bez izņēmuma pabijušas augstās vietās visos nozīmīgākajos Latvijas mūzikas topos. Dziesma «Ieskaties», ar kuru Kaža debitēja kā solo mākslinieks, jau ieguvusi «Autortiesību bezgalības balvu», kā viena no visvairāk atskaņotajām dziesmām 2009.gadā, bet šī gada beigās publicētajos gada topos dominē dziesmas «Tiešs jautājums sev», «Man ir viss» un seriāla «Ugunsgrēks» tituldziesma  Tici vai nē», kura ir otra visvairāk lejupielādētā dziesma Mp3 portālā «Doremi.lv» 2010.gadā un viena no neapšaubāmi visvairāk atskaņotajām dziesmām radiostacijās pērn.

Visu par šo dziesmas «Tici vai nē» iegūto atlīdzību no Mp3 lejupielādēm, Kaža jau ir ziedojis labadarībai un ar portāla «Ziedot.lv» starpniecību pārskaitījis mazās Paulas Luīzes Bečas ģimenei. Mazā Paula sirgst ar bērnu cerebrālo trieku.

Par savu jaunāko dziesmu dziedātājs stāsta: «No ekonomikas studijām brīvajā laikā Francijas pilsētā Puatjē, ar līdzi paņemto ģitāru sarakstīju dziesmu, kas kādu laiku iegūlās atvilktnē un, kā jau daudzas labas lietas, nobrieda. Izrādās, frāze: «še, varbūt noder», ko man izteica Freimanis, zibenīgi uz salvetes atloka uzrakstīdams dažas dzejas rindas, bija tās, kas aizsāka šīs dziesmas otro elpu.« 

Kažas gaidāmajā solo albumā, kuru plānots izdot pavasarī, bet ar jauno singlu «Slāpes nepāries» Kaža ieskatās acīs katram laimīgam pārim, kam slāpes pēc saldā un aizliegtā vēl nav pārgājušas.

Kaža: «Te, lūk, ir mūsu pirmais kopdarbs. Francijas vēsmas, Freimaņa vārsmas, Tevis paša izdomāts stāsts.« 

Dziesmas ierakstā piedalījušies Kažas grupas biedri Raitis Aukšmuksts (bungas), Māris Mekšs(Bass), Edgars Znutiņš (taustiņi). Visas ģitāru partijas iespēlējis pats Kaža, kurš ir arī šīs dziesmas producents, sadarbībā Gintu Stankeviču.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu