Bricim 29. vieta PK posmā 20 km distancē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas biatlona izlases līderis Ilmārs Bricis šodien izcīnīja 29. vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma 20 kilometru sacensībās.

Bricis pirmajās trijās šaušanās sašāva visus mērķus, bet pēdējā šaušanā pieļāva vienu kļūdu un finišā uzvarētājam norvēģim Ēmilam Heglem Svensenam, kurš arī kļūdījās vienu reizi, zaudēja trīs minūtes un 33,5 sekundes.

Līdz ar to Bricis, kurš šīs sacensības aizvadīja atslodzes režīmā, jo iepriekšējā posmā bija apslimis, tika pie Pasaules kausa izcīņas ieskaites punktiem, kurus saņem pirmo 40 vietu ieguvēji.

No pārējiem Latvijas biatlonistiem arī Edgars Piksons pieļāva vienu kļūdu un ierindojās 61. vietā, Svensenam zaudējot piecas minūtes un divas sekundes, bet Andrejs Rastorgujevs ar trim kļūdām ieņēma 63. vietu, no uzvarētāja atpaliekot piecas minūtes un 26,3 sekundes.

Jāpiebilst, ka pēc pirmās šaušanas visi trīs Latvijas biatlonisti bija pirmajā četrdesmitniekā.

Tikmēr otro vietu sacensībās izcīnīja Francijas biatlonists Martēns Fursā, kurš pieļāva vienu kļūdu un Svensenam zaudēja 7,4 sekundes, bet trešais finišēja austrietis Dominiks Landertingers, kurš arī kļūdījās reizi un no uzvarētāja atpalika 23,7 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmās trīs vietas saglabāja Norvēģijas biatlonisti Tarjei Bē, Svensens un slavenais Ūle Einārs Bjendālens, kuriem ir attiecīgi 489, 454 un 338 punkti. Aizvadītajās sacensībās Bē finišēja piektajā vietā, bet Bjerndālens palika astotajā vietā.

Tikmēr Bricis ar 61 punktu pakāpās uz 47. vietu, bet Rastorgujevs aizvadītajā posmā tieši 20 kilometru sacensībās nopelnīja pirmo punktu karjerā un pašlaik kopvērtējumā ir 86. vietā.

Posma turpinājumā ceturtdien notiks 15 kilometru distance sievietēm, piektdien un sestdien risināsies sprinta sacensības, bet svētdien vīrieši un sievietes sacentīsies iedzīšanas distancēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu