Par uzbrukumu VDI pārstāvim piespriež nosacītu cietumsodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Robbie Veldwijk, CC licence

Par uzbrukumu Valsts darba inspekcijas amatpersonai Cēsu rajona tiesa ar brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, sodu izciešot nosacīti, notiesājusi kādu vīrieti, piespriežot viņam arī 100 stundu piespiedu darbu, portālu «Apollo» informēja Valsts darba inspekcijas pārstāve Sarmīte Bunka-Brilijonka.

Pagājušā gada 8.jūlijā Darba inspekcijas amatpersona veica pārbaudi SIA «TN Roja» objektā Pārgaujas novada Raiskuma pagastā, lai pārliecinātos, vai visiem objektā nodarbinātajiem ir rakstveida darba līgumi. Pārbaudot dokumentāciju, aptaujājot darbiniekus un objektā esošās personas, viena no viņām izraisīja konfliktsituāciju un uzbruka inspektoram, sākot viņu sist. Vīrietis arī izrāva Darba inspekcijas pārstāvim no rokām fotoaparātu un meta to pret zemi.

Tiesa vainīgajam nosprieda piedzīt arī 100 latus par materiālo kaitējumu un 300 latus kā kompensāciju par morālo kaitējumu.

Valsts darba inspekcijas direktora vietnieks Renārs Lūsis atzīst, ka šis ir pirmais šāda veida precedents Darba inspekcijas vēsturē «Ir bijuši draudi inspektoram, mēģinājumi traucēt inspicēšanas procesu, bet reāls fizisks uzbrukums noticis pirmo reizi, tāpēc arī nolēmām vērsties tiesā un esam gandarīti, ka arī tiesa šo gadījumu izvērtēja ļoti nopietni, neizrādot iecietību pret šāda veida uzbrukumiem,» atzīst Lūsis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu