Aizmuguriski grib likvidēt Limbažu 3.vidusskolu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.limbazi.lv

Limbažu novada domē šonedēļ plānots lemt par pilsētas izglītības sistēmas reorganizāciju, kas paredz virkni dīvainu ieceru. Aiz skaistiem vārdiem un solījumiem patiesībā slēpjas ideja likvidēt Limbažu 3.vidusskolu, portālu «Apollo» informēja Gunta Suhanova, Limbažu 3.vidusskolas direktora vietniece.

Limbažu 3.vidusskolas kolektīvs, audzēkņi, absolventi un vecāki protestē pret Limbažu novada domes lēmumu. Tas paredz uz Limbažu 1.vidusskolas bāzes veidot ģimnāziju, kur bērni mācītos no 1. līdz 7.klasei. Savukārt uz Limbažu 3.vidusskolas bāzes, kurai plānots pievienot arī Limbažu 2.vidusskolu un Limbažu jauniešu un pieaugušo vakara (maiņu) vidusskolu, taptu daudzfunkcionāla vidusskola, sākot no 7.klases. Šī izglītības iestāde piedāvātu arī pedagoģiskās korekcijas un vidējās izglītības vakara un neklātienes programmas. Vēl Limbažos tiktu izveidota sākumskola 1.-6.klasei, paredz domes lēmums, kas pieņemts šā gada sākumā.
Limbažu 3.vidusskolas direktora vietniece Gunta Suhanova: «Šis lēmums būtiski atšķiras no pērn vasarā domē lemtā, ka ar 2011./2012.mācību gada 1.septembri apvienos Limbažu 2. un 3.vidusskolu, bet uz Limbažu 1.vidusskolas bāzes izveidos Limbažu Valsts ģimnāziju ar proģimnāzijas klasēm. Saskaņā ar tolaik lemto, Limbažu vakarskola turpinātu strādāt kā līdz šim, bet atvērts palicis jautājums par atsevišķas sākumskolas izveidi».

«Ideja par «drošības spilvena» - sākumskolas no 1.-6.kasei izveidi ir balstīta tikai uz jaunveidojamās ģimnāzijas paniskajām bailēm par to, ka blakus esošā vidusskola varētu strādāt tik kvalitatīvi, ka pēc 6.klases beigšanas skolēni nemaz nevēlētos šo skolu pamest un pretendēt uz mācīšanos ģimnāzijā. Neslēpšu - man sāp Limbažu 3.vidusskolai lemtais liktenis, kad laba, mūsdienīga un kvalitatīvu izglītību garantējoša, šobrīd joprojām lielākā novada vidusskola tiek iznīcināta tikai tāpēc, ka vietējie varas lēmēji un modeļa bīdītāji grib apliecināt savas ambīcijas: kādam ļoti vajag ģimnāzijas krēslu un slavas laurus, bet kādam citam kārojas kaut mazāko, bet kāpņu galu karjerai, kaut ķeblīti pie vareno lēmēju kājām, bet cits varbūt sapņos kāri met acis Saeimas virzienā. Un viņiem ir pilnīgi vienalga, ko posta un noposta ar savām vai svešu rokām,» saka G.Suhanova.

Šodien pie Limbažu novada domes notiek pikets pret domes iecerēm izglītības sistēmas reorganizācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu