Silovs izcīna 4. vietu EČ šorttrekā 1500 metru distancē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sportists Haralds Silovs piektdien izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā šorttrekā 1500 metru distancē.

Pēc uzvarām savos ceturtdaļfināla un pusfināla slidojumos Silovs pārliecinoši iekļuva finālā. Izšķirošajā slidojumā latvietis no otrā līdz 11. aplim bija līderpozīcijā, tomēr pēdējos apļus veica neveiksmīgāk, ļaujot sevi apsteigt trim sportistiem.

Par Eiropas čempionu kļuva francūzis Tibu Fokonē, kuram sekoja Nīderlandes šorttrekists Šinkijs Knēgs un krievs Ruslans Zaharovs.

Tikmēr vēl viens Latvijas sportists Jēkabs Saulītis pārvarēja ceturtdaļfinālu, bet pusfinālā savā skrējienā palika ceturtajā pozīcijā, kas distances noslēgumā viņam deva desmito vietu.

Bet sieviešu sacensībās Evita Krievāne, kura ar šorttreku tagad nodarbojas amatieru līmenī, savā ceturtdaļfināla skrējienā ieņēma ceturto vietu un noslēgumā palika 22. vietā.

Eiropas čempionāts sestdien turpināsies ar 500 metru distanci, bet svētdien sportisti sacentīsies 1000 metru slidojumos. Pēc tā labākie astoņi sportisti pēc punktu skaita gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē sacensības turpinās 3000 metru superfinālā, kas, summējot visus punktus, ļaus noteikt uzvarētāju absolūtajā vērtējumā.

Par katru individuālo distanci Eiropas čempionātā tiek izcīnīti mazo medaļu komplekti, bet par kopvērtējumu tiek piešķirtas lielās Eiropas čempionāta medaļas. 3000 metru distancē šīs godalgas gan netiek dotas, jo tā ir papildu distance kopvērtējumam tikai astoņiem labākajiem atlētiem.

Kā ziņots, iepriekš Eiropas čempionātos Silovs startējis sekmīgi - 2008. gadā viņš kļuva par absolūto čempionu, bet gadu vēlāk daudzcīņas ieskaitē palika otrais. Tāpat viņam ir divas zelta medaļas 1500 metru distancē un sudrabs 1000 metros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu