Dārziņa 19 vārti 23 spēlēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Lauris Dārziņš šajā sezonā jau guvis 19 vārtus un atdevis 18 rezultatīvas piespēles - abi rādītāji ir viņa karjeras rekordi KHL.

Piektdienas spēlē pret Čerepovecas «Severstaļ» Dārziņš 32 minūšu un 14 sekunžu laikā trīsreiz pārspēja Krievijas izlases vārtsargu Vasīliju Košečkinu. Pilnam komplektam trūka tikai realizēta «bullīša» pēcspēles metienu sērijā...

25 gadus vecais latviešu uzbrucējs kļuvis tikai par trešo Rīgas «Dinamo» hokejistu, kuram izdevies gūt hat-trick. Pagājušajā sezonā 1. februārī trīs ripas Minskas «Dinamo» vārtos sameta Aleksandrs Ņiživijs, bet pirmajā KHL sezonā trīs vārtus vienā mačā guva Mets Elisons, turklāt arī pret Minskas «Dinamo».

Sezonas pirmajās 12 spēlēs Dārziņam neizdevās gūt nevienus vārtus un rezultativitātes punktu ailē bija ieraksti tikai par sešām piespēlēm. Bet kopš pirmajiem vārtiem 11. oktobra mačā pret Jaroslavļas «Lokomotiv» Lauris nav pārspējis pretinieku vārtsargus tikai sešos mačos no 23! Pēdējās 23 spēlēs viņa kontā ir 19 vārti, pēdējās sešās spēlēs gūti vismaz vieni vārti mačā.

Ja vēl savainojuma dēļ nebūtu jāizlaiž deviņas spēles, tad vārtu birums, visticamāk, jau būtu pārsniedzis 20 vai pat 25 ripas. Tomēr atlikušas vēl 12 regulārās sezonas spēles, kurās šo skaitli var sasniegt (pārsniegt?).

Salīdzinājumam - pirmajā sezonā Lauris 56 spēlēs guva astoņsu vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles (lietderības koeficients -6), otrajā sezonā viņa kontā 54 spēlēs bija 14+17 (+7), bet šosezon tikai 35 spēlēs jau ir 19+18 (+9). Tā turpināt!

Žēl tikai, ka 28. janvārī, kad Dārziņš svinēs 26. gadu jubileju, «Dinamo» nebūs jāspēlē, jo pagājušajā sezonā Mitiščos viņš savu dzimšanas dienu nosvinēja ar sezonas skaistākajiem vārtiem...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu