KHL: tuvākajos gados NHL klubs atkal var viesoties Rīgā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība uzskata Rīgu par piemērotu vietu atkārtotai Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba vizītei, taču vēlas aizokeāna viesus piedabūt spēlēt tālāk Krievijas austrumos.

NHL piedāvā rudenī sūtīt uz Krieviju divus vai trīs klubus, kas aizvadītu divas NHL regulārās sezonas spēles, kā arī vismaz divas pārbaudes spēles ar KHL komandām, pastāstīja līgas viceprezidents Iļja Kočevrins. Potenciālo viesu sarakstā NHL piedāvā Vašingtonas «Capitals», Ņujorkas «Rangers», Bufalo «Sabres», Anaheimas «Ducks» un Edmontonas «Oilers».

KHL stingra nostāja sarunās ar NHL ir vēlme panākt spēļu aizvadīšanu gan Krievijas rietumos, gan valsts centrālajā un austrumu daļā. Kočevrins uzsvēra, ka nekāda vienošanās vēl nav noslēgta, un sarunas turpinās.

KHL rietumu reģionā NHL vēlas spēlēt kvalitatīvā arēnā tuvāk Rietumeiropai, un šādām prasībām atbilstot Minska, Rīga, Sanktpēterburga un Maskava. Bet organizatorisko izmaksu jautājums nav būtisks, jo KHL tā ir ilgtermiņa investīcija, uzsver Kočevrins. Biļetes uz spēlēm ar NHL klubu dalību gan būšot dārgākas nekā KHL.

Kočevrins neuzskata, ka Rīgas un Sanktpēterburgas izredzes uzņemt kādu NHL klubu būtu mazākas tādēļ, ka abās pilsētās Ziemeļamerikas klubi spēlēja jau 2010. gadā. Viņš pastāstīja, ka neviens negrasās mākslīgi samazināt Rīgas un Sanktpēterburgas iespējas.

Pagājušā gada oktobrī Rīgas «Dinamo» pārbaudes spēlē ar 1:3 «Arēnā Rīga» zaudēja NHL klubam Fīniksas «Coyotes».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu