Kaķim liek stāties zvērināto tiesas rindās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Kāds kaķis uzaicināts kļūt par zvērināto tiesas locekli, pat pēc īpašnieku protestiem, ka dzīvnieciņš «nav spējīgs runāt un neko nesaprot angļu valodā», ziņo «telegraph.co.uk».

Lai gan mājdzīvnieka īpašniece Anna Esposito Sufolkas Augstākajai apgabala tiesai, Bostonā, adresēja vēstuli,  kurā apliecināja - pieļauta kļūda, tiesas komisārs bija nepielūdzams. Viņš norādīja - kaķim vārdā Tabija Sala 23.martā ir jāierodas tiesā.

Esposito kundze tiesas komisāram adresētajai vēstulei bija pievienojusi arī pielikumu, kurā bija iekļauts veterinārā ārsta atzinums, tam, ka mājdzīvnieks ir identificējams kā «sterilizēts mājas īsspalvainais kaķis».

Dzīvnieciņa saimniece pieļauj, ka kļūda radusies tautas skaitīšanas rezultātā, kur viņa savu četrkājaino mīluli ierakstījusi kā Salu Esposito. Viņa gan kaķeni atzīmējusi ailītē «mājdzīvnieki», tomēr nenoliedz, ka pārpratuma rezultātā Tabija varētu tikt pieskaitīta cilvēkiem.

Kaķa saimniece ir  noraizējusies, jo apzinās, ka brīdī, kad būtu jālemj par apsūdzētā likteni – viņš ir vainīgs, vai nē - vienīgais, ko kaķis spēs pateikt būtu «ņau» un vai cilvēka likteni drīkstētu atstāt Salas ķepās?

Viņas vīrs Gajs norāda, ka tiesas pavēste bijusi pārsteigums. Viņš pastāstīja, ka mīlulis mēdzot gulēt uz ceļiem, kamēr viņš vēro kriminālās ziņas. Tomēr pat par spīti tam, kaķis neesot tik kvalificēts, lai lemtu par apsūdzētā vainu.

ASV tiesu sistēmā ir noteikts, ka zvērinātajiem «nav paredzēts perfekti pārvaldīt angļu valodu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu